Rafael Nadal.

Foto: Susan Mullane
Tennis
17. juuni 2021, 18:35

SUURTURNIIR JÄÄB ILMA SUUREST STAARIST! 20-kordne Suure Slämmi võitja jätab vahele nii Wimbledoni kui olümpiamängud

Viimaste kümnendite üks edukamaid tennisemängijaid Rafael Nadal teatas, et paraku jääb ta kõrvale mainekast Wimbledoni turniirist ning Tokyo olümpiamängudest.

35aastasel Nadalil on ette näidata lausa 20 Suure Slämmi turniiri võitu: korra on ta võidutsenud Austraalia lahtistel, neli korda USA suurturniiril, lausa 13 korda oma leivanumbril ehk Prantsusmaa lahtistel ning kaks korda Wimbledonil. Sel aastal ei saa ta paraku võimalust jahtida oma kolmandat Suure Slämmi trofeed Suurbritannia pinnal.

„Hei kõigile! Olen otsustanud, et ma ei võistle sel aastal Wimbledonil ega Tokyo olümpiamängudel,“ kirjutas kogenud hispaanlane oma Twitteri kontol pärast seda, kui jäi viimati möödunud nädalal Prantsusmaa lahtiste poolfinaalis 6 : 3, 3: 6. 6 : 7 (4), 2 : 6 alla hilisemale turniirivõitjale Novak Djokovicile.

„Pole kunagi lihtne sellist otsust teha, aga pärast oma keha kuulamist ja tiimiga arupidamist olen mõistnud, et see on karjääri jätkamise ning mu õnnelikuks tegemise osas õige otsus. See tähendab, et tahan jätkata kõige kõrgemal tasemel võistlemist ning võidelda professionaalsete ja isiklike eesmärkide eest kõige paremal tasemel. Asjaolu, et Prantsusmaa lahtiste ja Wimbledoni vahel on vaid kaks nädalat, ei teinud pärast nii keerulist liiva-savipinnasel mängitud turniiril taastumist mu keha jaoks lihtsamaks,“ lisas Nadal.

Hispaania tenniselegend tervitas veel oma fänne ning tunnistas, et olümpiamängud on alati olnud tähtsaks eesmärgiks, kuid seekord jääb ta neilt eemale. Tänavune Wimbledon algab 28. juunil, olümpiamängud lähevad tennises lahti 24. augustil.