Bucksi superstaar Giannis Antetokounmpo on teinud Netsile paksu pahandust.

Foto: AFP/Scanpix
Korvpall
18. juuni 2021, 08:36

VIDEO | Seitsmes mäng tuleb! Bucks ja Nets pakuvad pidu täie raha eest

Korvpalliliigas NBA alistas Milwaukee Bucks läinud ööl koduväljakul Brooklyn Netsi ja viigistas idakonverentsi poolfinaalseeria kolm-kolmele. See tähendab seda, et Eesti aja järgi pühapäeva varahommikul peavad liiga kaks kuumimat meeskonda seeria otsustava, seitsmenda kohtumise.

Netsi ja Bucksi vaheline seeria on olnud draamat täis ja omamoodi kummaline. Esimesed kaks mängu Netsi kodusaalis kuulusid kindlalt Brooklynile, neist teine lausa 39 punktiga, seda vaatamata asjaolule, et esimeses mängus oli taaskord oma tagareiele viga teinud Netsi mängujuht James Harden.

Ent kodusaalis võttis omakorda Bucks kaks võitu ning mis Netsi jaoks veel hullem, seeria neljandas mängus vigastas hüppeliigest nende teine „suure kolmiku“ liige Kyrie Irving.

Viienda mängu, taas oma kodusaalis, suutis Nets tänu Kevin Duranti võimsale mängule (49 punkti, 17 lauapalli, 10 resultatiivset söötu) läbi häda võita, kusjuures Harden oli suudetud mingi ime läbi mängukorda kõpitseda.

Ent läinud ööl, olukorras, kus selg oli vastu seina, ei lubanud Bucks Netsi kordagi juhtima ja võitis mängu lõpuks 104 : 89. Oma karjääri parima esituse play-off'ides tegi 38 punkti visanud Khris Middleton, Giannis Antetokounmpo lisas 30 punkti ja 17 lauapalli. Netsi kasuks viskas Durant 32 ja Harden 16 silma.

Idakonverentsi teises poolfinaalis on Atlanta Hawks juhtimas 3 : 2 Philadelphia76ersi vastu. Läänes on koha konverentsi finaalis juba taganud Phoenix Suns, kes pühkis Denver Nuggetsiga põrandat ehk võitis seeria 4 : 0. Teises paaris juhib kaks esimest mängu kaotanud Los Angeles Clippers Utah Jazzi vastu 3 : 2.