Dina Ellermann ja Donna Anna.

Foto: Horsemarket
Olümpia
18. juuni 2021, 13:45

TORE! Dina Ellermann ja tema ratsu Donna Anna pääsesid olümpiale

Eesti olümpiakomitee (EOK) kinnitas, et ratsutamise koolisõidu varuvõistlejana nimekirjas olnud Dina Ellermann ja tema ratsu Donna Anna saavad võistelda Tokyo olümpiamängudel.

Aprilli alguses kirjutasime, et Ellermann on esimene varuvõistleja, mis tähendab seda, et kui keegi eestpoolt annab teada, et ta jääb olümpialt eemale, saaks selle koha Ellermann ja Donna Anna. Nüüd ongi nii läinud ja sellega tehakse ka Eesti spordiajalugu, sest kunagi varem pole meie ratsutaja olümpiamängudel osalenud.

Tookord võtsime ühendust ka EOK spordidirektori Martti Rajuga, et uurida, milliseid lisakulutusi ratsu Jaapnisse lähetamine endaga kaasa tooks. Raju märkis, et teatud lisakuludega tuleks arvestada, kuid need pole kaugeltki nii suured, kui esmapilgul võiks arvata.

„Hobused kogutakse Euroopas ühte kindlasse kohta kokku ja siis viib transpordilennuki tšarterlend loomad Jaapanisse, ise siin midagi aretama ei pea,“ selgitas Raju. „Selle lennu organiseerib olümpia ratsutamisvõistluse orgkomitee koostöös rahvusvahelise ratsaspordiliiduga ja see on võistlejatele tasuta. Nii on seda organiseeritud juba ka varasematel olümpiatel.

Meie mureks on transportida hobune sinna, kust tšarterlend väljub ning hiljem, kui hobused on Jaapanis ette nähtud aja karantiinis ära viibinud, toimetada ta võistluspaika. Seal on mingid kulud, aga need pole sellised, mille eest saaks uue hobuse osta. Teine asi oleks siis, kui peaks ise tšarterlennu võtma, aga seda pole vaja, selle organiseerivad korraldajad.“