Jalgpalliajaloolane Indrek Schwede märgib, et Olev Reim on Eesti vutiloos oluline tegelane. Muuhulgas on ta andnud panuse ka eestikeelsesse jalgpallikirjandusse.

Foto: Aldo Luud
Jalgpall
18. juuni 2021, 15:39

MEENUTADES OLEV REIMI | Jalgpalliajaloolane Schwede: ta tõesti muretses Eesti jalgpalli tuleviku pärast

Neljapäeval suri 85 aasta vanuselt teenekas jalgpallimees Olev Reim, kes toimetas Roman Ubakivi kõrval legendaarse Lõvide noortemeeskonna teise põlvkonna juures, kust kasvasid välja mitmed meie jalgpalli suurkujud eesotsas Mart Poomi ja Olevi poja Martin Reimiga. „Olev Reim oli oluline figuur, eriti olukorras, kus Eestis tippjalgpalli ei olnud,“ sõnab jalgpalliajaloolane Indrek Schwede, kes aitab Õhtulehe lugejatele lahti mõtestada Olev Reimi olulisust Eesti vutiloos.

80ndate teises pooles, kui jalgpall oli Eesti NSV-s vaeslapse rollis, ajas Olev Reim Schwede sõnutsi jalgpallistaadioni ehitamise asja, kuid kahjuks jäi kopp maasse löömata. „See näitab minu arvates, et ta polnud ainult sellepärast jalgpalli juures, et oma poeg mängib, vaid vaatas asju laiemalt. Et mida oleks vaja, et Eesti jalgpall jälle oleks ja tuleks,“ ütleb Schwede.

Edasi lugemiseks: