Cristiano Ronaldo armastab küll vett, kuid turniiri toetajate huvidele ei tohiks ka tema sülitada.

Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
18. juuni 2021, 15:02

UEFA käskis mängijatel käed koka- ja õllepudelitest eemal hoida (4)

Jalgpalli-EMil on mängijad kuulutanud justkui sõja pressikonverentsilauale seatud turniiri toetajate poolt villitud karastavatele jookidele. Nüüd on Euroopa jalgpalli katusorganisatsioon UEFA andnud koondistele korralduse, et selle asjaga olgu lõpp.

Otsa tegi lahti Portugali superstaar Cristiano Ronaldo, kes asendas kaks Coca-Cola pudelit veega. Peagi tegi sama žesti ka Itaalia poolkaitsja Manuel Locatelli ning prantslaste äss Paul Pogba lükkas eemale õlletootja Heinekeni pudelid, sest muslimina ta ei tarbi alkoholi. Tõele näkku vaadates oli küll tegemist alkoholivaba õllega.

Nüüd tuletas UEFA kõigile koondistele meelde, et lauale seatud pudeleid ei maksa näppida, sest need on ikkagi sinna pandud selleks, et sponsorid oleks nähtaval. Poleks sponsoreid, poleks ka raha, ütleb lihtne loogika. „Jah, suhtlesime koondistega sel teemal,“ kinnitas turniiri direktor Martin Kallen.

„See on tähtis, sest toetajate tulud on tähtsad turniiri ja Euroopa jalgpalli jaoks,“ lisas Kallen. Ja tuletas meelde, et turniiri reeglid nõuavad sponsoritele antud lubaduste täitmist. Vaid oma religioossetele tõekspidamistele apelleerival mängijal ei pea seal pudeleid olema.

Inglismaa koondise peatreeneri Gareth Southgate'i arvates peaks mängijad tõepoolest pudelid rahule jätma, sest lõpuks suunatakse toetajatelt saadav raha ka rohujuuretasandile, mis on kõige tähtsam. Kuigi ei saa vaadata mööda ka magusate jookidega seotud probleemidest nagu näiteks rasvumine, siis mõõdukuse piiridesse jäädes võib neid vahel ikka tarbida, lisas Southgate.

Sama seisukohta väljendas ka Belgia koondise peatreener Roberto Martinez, kes ütles pärast 2 : 1 võitu Taani üle, et tema meeskond armastab seda jooki. Tõsi küll, Coca-Cola on ka Belgia jalgpalliliidu ametlik sponsor.