Ott Tänak.

Foto: Aldo Luud
WRC
18. juuni 2021, 19:57

Ott Tänak järgmisest MM-etapist: see on midagi täiesti teistsugust (1)

Autoralli MM-sari jätkub Keenias, kus kihutatakse 24. - 27. juunini. Hyundai piloot Ott Tänak pole varem seal sõitnud ning ootab etappi põnevusega.

Keenia ralli kuulus viimati MM-kalendrisse 2002. aastal. Esialgu pidanuks see tegema tagasituleku mullu, ent toona jäeti võidukihutamine koroonaviiruse pandeemia tõttu ära.

“Keenia ralli on mulle uus etapp ning ma pole kunagi varem Aafrikas käinud. Ootan seda põnevusega, kuid eeldan, et sellest saab üks seiklus. Olen näinud eelmistest rallidest videoid. Seal tuleb kõigepealt jõuda finišisse, kui tahta esimest kohta saada. See tundub olevat väga metsik paik. Ning see on teiste rallidega võrreldes täiesti teistsugune, see on midagi erilist. Loodetavasti tuleb meil kõik välja,“ lausus Tänak meeskonna pressiteate vahendusel.

Hyundai pealik Andrea Adamo rõhutas, et tiimil tuleb Keenias olla tasemel.

„Lähme Keeniasse teadmisega, et peame tegema [häid] tulemusi. Teame ka seda, et tegu pole tavapärase nädalavahetusega. Safari ralli on MM-sarjas ikooniline. Kiiruskatsed on nõudlikud ja pilootidele tundmatud. Seega peame kõvasti valmistuma juba enne esimest kiiruskatset. Oleme näinud, millise kiirusega on Hyundaiga võimalik kruusal sõita, kuid pole veel soovitud tulemusi saavutanud. Eesmärk on teha meeskonnaga hea tulemus,“ sõnas Adamo.