Eesti võrkpallikoondis.

Foto: Erki Pärnaku
Võrkpall
20. juuni 2021, 19:32

PRONKSID EESTILE! Võrkpallikoondis alistas kuldliiga viimases mängus Belgia. Kollo kuumadest oludest: pilt virvendas päris palju

Eesti võrkpallikoondis lõpetas kuldliiga finaalturniiri 3 : 0 võiduga Belgia üle.

Eile pikas poolfinaalis 2 : 3 Türgile kaotanud eestlased alustasid tänast pronksilahingut kindlamalt ja kuigi seisul 17 : 17 oli veel tablool viigiseis, siis geimi lõpp mängiti kindlamalt ja kokkuvõttes saadi kirja 25 : 22 võit. Teises geimis läks Eesti juba varakult oma teed ja ühel hetkel oldi ees 17 : 9. Edu suudeti hoida ja teine geim kuulus meie meestele skooriga 25 : 19. Kolmas geim algas tasavägiselt ja kuigi belglased püsisid meie kandadel, siis kokkuvõttes panid eestlased oma paremuse maksma ja viimane vaatus kallutati enda poole 25 : 19. Seega lõpetas Eesti kuldliiga pronksmedalitega.

Nurgaründaja Kristo Kollo sõnas, et lõppseis ei anna mängust päris adekvaatset pilti. „Lihtsalt ei tulnud midagi. Mida pikemaks mäng oleks läinud, seda raskemaks oleks meil kulgemine läinud. Seis 3 : 0 ei peegelda mängu lihtsust, jätsime endast kõik platsile. Praegu on väga tühi tunne. Pronksi üle on hea meel, aga füüsiliselt on väga tühi olla,“ sõnas Kollo.

Ta lisas, et olud Belgias olid väga rasked: „Pildi virvendamist oli omajagu, siis sai piiritust vahepeal nuusutatud! Eks eilne kaks ja pool tundi kestnud mäng oli veel jalgades. Siinne saal on ka umbne ja võrdlemisi niiske.“

Nurgaründaja nentis, et ilmselt suudeti täna eilne valus kaotus enda kasuks pöörata ja selle võrra tublimini võidelda. „Ei saa öelda, et oleksime end täna rohkem sundinud, aga vastaste nägudest tundus, et me tahame seda pronksi rohkem kui belglased. Meil on väga hea meel pronksi üle ja muidugi on see tähtis. Medalit kaela saada on alati positiivne. Ja mul on hea meel ka nooremate meeste üle, kellele see oli esimene kuldliiga finaalturniir. See mõjutab väga palju nende enesekindlust,“ rääkis Kollo.

Peatreener Enard sõnas, et on tulemusega rahul. „Emotsioonid on suurepärased, olen meeste üle uhke. Oli tore näha seda, kuidas mehed end pärast eilset kaotust kokku suutsid võtta,“ muljetas koondise loots.

„Pronks on pronks, aga see on ikkagi medal. See tähendab palju nii mulle kui meestele. Eriti hea meel on noorte üle, kes said korraliku kogemuse, ja ka vanemate üle, kes mõnede mängijate puudumisel tähtsat rolli kandsid ja noori toetasid. Meil on siin olnud tore kooslus ja oli huvitav turniir lõpuni.“

Ta nentis, et tänane öö jäi eilse kaotuse järel lühikeseks, kuid see oli taustajõududele ja treeneritele hea kogemus, kuidas sellisel turniiril keerulise mängu järel taastuda ja koondisega kokku hoida.

Finaalturniirile eelnenud kahe alagrupiturniiri kohta ütles Enard, et seal raskeid hetki polnud, vaid kogu kuldliiga ainuke keeruline moment oligi eilne poolfinaal. Kokkuvõttes avaldas ta lootust, et kogu kogemus annab noortele mängijatele enesekindlust ka suve teiseks pooleks ja sügiseks, kui Eesti koondis mängib kodusel EMil.

Finaalis kohtuvad Türgi ja Ukraina.