Taavi Tibari käe all on naiste käsipallikoondis saanud juba kaks võitu, kui sõprusmängudes alistati Läti.

Foto: Martin Ahven
Käsipall
21. juuni 2021, 13:17

Taas kogunenud naiste käsipallikoondise treener: pingutus ja motivatsioon on head, aga puudu on vasakukäelistest mängijatest

Eelmisel aastal Eesti naiste käsipallikoondise peatreeneriks saanud Taavi Tibari (33) käe all on mõnda aega varjusurmas olnud rahvusnaiskond teinud juba esimesed kogunemised ja sõpruskohtumised. Tibari sõnul on naiste senine osalemine ja panustamine olnud igati positiivsed, kuid leidub ka murekohti, millest suurimateks on nooremaid tüdrukuid peletav näpuliim ja vasakukäeliste mängijate defitsiit.

Naiste rahvustiimi ajalugu pole olnud just väga järjekindel. Enne tänavust aastat koguneti viimati 2017. aastal, ent sellelegi eelnes mitmeaastane paus. Kui 2017 vedas koondisevankrit peatreener Martin Noodla, siis mullu valiti konkursi käigus lootsiks Taavi Tibar. Mängijana pallis ta nii Soomes kui Norras, mõlemas riigis töötas ka naiste võistkondade treenerina. „Norras mängides tahtsin kõrvalt treeneritööd teha ja seal on naiste käsipall absoluutsel tipptasemel. Kui mulle pakuti võimalust, siis otsustasin proovida. Enne seda polnud ma naiste käsipalliga tegelenud,“ selgitab endine meestekoondislane, kuidas ta naiste juhendamise juurde sattus.

Edasi lugemiseks: