Kaia Kanepi

Foto: USA Today/Scanpix
Tennis
22. juuni 2021, 16:45

Kaia Kanepi loobus karmide koroonapiirangute tõttu olümpiamängudel osalemisest. Eesti tenniseliidu peasekretär: olümpia oleks olnud ilus võimalus nii Eestile kui Kaiale (26)

Eesti tenniselegend Kaia Kanepi teatas esmaspäeva õhtul Eesti Tennise Liidule, et loobub Tokyo olümpiamängudel osalemisest.

„Annan teada enda Tokyo olümpiamängudel mitteosalemisest. Olen olümpiamängudel kahel korral osalenud ning mul on neist väga head mälestused,“ kirjutas Kanepi alaliidule.

„Tokyo olümpia Covidi-piirangud on karmid. Lisaks karantiinireeglitele on teadmata, kas publikut tribüünile lubatakse või mitte. Viimase aasta jooksul on enamik turniire toimunud karantiini tingimustes ning tühjade tribüünide ees mängimine on teistsugune emotsioon kui publikuga. Ma soovin, et olümpiamängud jäävad minu mälestusse sellisena, nagu ma neid näinud olen – kus saan minna vaatama ja kaasa elama teistele Eesti sportlastele ning kus tribüünidel on publik. Tokyo olümpiamängudest loobumine võimaldab mul võtta Wimbledoni järel pausi, mida minu vanuses on füüsiliselt väga vaja, et saaksin valmistuda aastalõpu turniirideks,“ lisas Kanepi.

Mitteametliku viimase seisu põhjal mahtunuks Kaia Kanepi 56 tennisisti hulka, kes saavad Tokyo üksikmängus osaleda.

Eesti tenniseliidu peasekretär Allar Hint sõnas Õhtulehele, et nemad Kanepi otsust ette näha ei osanud. „Eks ikka tuli üllatusena, sest eeldad, et tal oleks osalemissoov olemas. Ta on seni olnud piiripealne ehk mõni nädal edetabeli järgi sees, mõni nädal seal piiri all, aga usun, et ta oli tõusmas olümpiale pääsejate hulka. Oleks olnud ilus võimalus nii Eestile kui Kaiale näha teda seal mängimas. Aga seekord läks niipidi,“ rääkis Hint. Samas nentis ta, et loobujaid on olnud teisigi – teiste hulgas näiteks meeste kolmas reket Rafael Nadal – ja ilmselt mängijaid veidike kohutavadki Tokyos valitsevad piirangud.