Kevin Durant (vasakul) ja James Harden soovinuks tänavusest hooajast mõistagi NBA meistrisõrmust, kuid küllap sobib väikseks lohutuseks ka olümpiakuld.

Foto: AFP/Scanpix
Korvpall
22. juuni 2021, 09:55

HAKKAB LOOMA: Netsi superstaarid lähevad olümpiale pettumust maha pesema

Tokyo olümpiamängudele sõitev USA korvpallikoondis hakkab üha enam ilmet võtma. Kui vahepeal (eriti pärast supermegastaari LeBron Jamesi loobumist) oli kartus, et äkki saadetakse Jaapanisse B- või suisa C-koondis, siis viimased uudised suure lombi tagant lubavad siiski oodata vägevat tulevärki.

Esimese superstaarina teatas oma olümpiaplaanidest Portland Trail Blazersis viskemasin Damian Lillard. Talle järgnes Washington Wizardsi skoorikunn Bradley Beal ning veel enne, kui Phoenix Suns alustas NBA läänekonverentsi finaalseeriat Los Angeles Clippersi vastu, kinnitas Sunsi eest pidurdamatusse hoogu läinud Devin Booker, et pole probleemi, ta pikendab hooaega ka olümpial.

Ent pärast Brooklyn Netsi ülidramaatilist langemist idakonverentsi poolfinaalis Milwaukee Bucksi vastu lisandus USA koondisesse kõige kõvem pusletükk: nimelt paljude asjatundjate arvates hetkel maailma parim korvpallur Kevin Durant. Ja see pole veel kõik: ka Duranti meeskonnakaaslane James Harden andis olümpial mängimisele jah-sõna, kui tema õnnetu tagareis seda vaid võimaldab. Et samal ajal lubas korvi all möllama asuda Miami Heati atleet Bam Adebayo, oli järgmine kirss tordil.

USA meedia raporteerib, et olümpia suhtes on üpris positiivselt meelestatud ka Boston Celticsi äär Jayson Tatum (kes mõningate allikate kohaselt on andnud juba ka oma lõpliku jah-sõna), Phoenix Sunsi mängujuht Chris Paul ning Los Angeles Clippersi ässad Paul George ja Kawhi Leonard, kellest viimane on hädas olnud küll vigastusega. LeBron Jamesi kõrval on olümpiast loobumisest teatanud Golden State Warriorsi snaiper Stephen Curry ja Utah Jazzi punktimasin Donovan Mitchell, kes kasutab NBA hooaegade vahelist aega vigastusest taastumisele.

USA korvpallikoondise olümpiaeelne treeninglaager algab 6. juulil Las Vegases.