Viljandi Tuleviku meeskond.

Foto: Irina Mag
Jalgpall
22. juuni 2021, 16:28

Pahandus Eesti kõrgliigas: Tuleviku võit Vapruse üle tühistati! Viljandi klubi juhtkond: meile esmakordne eksimus, aga ka kohtunik ei märganud viga (5)

Viljandi JK Tuleviku jalgpallimeeskond kasutas esmaspäeval, 21. juunil toimunud Eesti jalgpalli kõrgliiga mängus Pärnu JK Vaprusega protokolli kandmata mängijat, mistõttu Tuleviku 1:0 võit tühistati.

Tuleviku koosseisus sekkus teisel poolajal mängu Abubakir Muydinov, keda klubi polnud protokolli kandnud. Vastavalt juhendile kantakse turniiritabelisse mängu tulemuseks 0 : - Pärnu JK Vapruse kasuks. Kõik mängus saadud hoiatused jäävad kehtima, vahendas jalgpall.ee.

Viljandi klubi koduleht avaldas Tuleviku juhtkonna poolse kommentaari, kus nenditi, et tegemist oli kahetsusväärse veaga. Samas mainiti, et eksimus jäi kahe silma vahele ka neljandale kohtunikule, kes vahetuse tegemist lubas.

„Esmaspäeval Pärnu rannastaadionil järele peetud Premium Liiga 12. vooru kohtumises vahetasime 62. minutil väljakule Abubakir Muydinovi, kes oli kahetsusväärse, meie kõrgliiga praktikas esmakordselt ette tulnud inimliku eksituse tõttu jäänud protokolli kandmata. Kahjuks ei märganud tehtud viga ka mängu teenindanud ja vahetuse läbi viinud neljas kohtunik Maksim Ramazanov, kes lubas Muydinovi väljakule.

Premium Liiga juhendi kohaselt tähendab see üheselt seda, et ehkki tahtmatult, kasutas Viljandi Tulevik ametlikus kohtumises mänguõiguseta mängijat, mille eest on karistusena ette nähtud mängu tulemuse tühistamine ning Tulevikule tehnilise kaotuse määramine,“ kirjutati Tuleviku kodulehel.

Liigatabelis seitsmendal kohal paikneva folgipealinna klubi avalduses esitati ka vabandused: „Oleme kõik juhtunust äärmiselt löödud ning vabandame südamest nii Pärnus endast viimseni kõik andnud mängijate kui Tuleviku pühendunud poolehoidjate ja toetajate ees. Keegi neist ei ole klubi personali läbinisti inimliku, kuid ümberlükkamatu eksimuse tõttu tekkinud olukorra tagajärgi ära teeninud. Kinnitame, et võtame sääraste vigade kordumise vältimiseks kasutusele kõik tarvilikud meetmed.“