Foto: Pixabay.com
Esport
22. juuni 2021, 19:03

„Dota 2“ suurturniir peab kolima uude riiki, sest Rootsi arvates pole e-sport päris sport

The International 2020 oleks pidanud aset leidma 18.–23. augustil Rootsi pealinnas Stockholmis. Pandeemia tõttu lükkus suurejooneline e-sporditurniir aasta võrra edasi. Nüüd aga tundub, et ka tänavu ei näe Rootsi pinnal võitluseid „Dota 2“ mängijate vahel.

Süüdlaseks on administratiivsed põhjused, kirjutab Valve värskes blogipostituses. Nimelt pole (vähemalt Rootsi siseministeeriumi otsuse kohaselt) e-sport päris sport.

Jätkuvalt kehtivad Rootsis teatud piirangud, mis keelavad rahvamasside kogunemised. Üheks erandiks on suured spordivõistlused. Valve'i sõnul kinnitati neile, et kõnealused erandid laienevad ka The Internationalile.

Nüüd on aga tollele kokkuleppele vesi peale tõmmatud. Nimelt otsustas Rootsi spordiliit hiljuti, et ei luba selle liikmeks astuda ühelgi e-spordiorganisatsioonil. Sellest tulenevalt ei lubata e-sporditurniiridele vabastusi pandeemiapiirangutest.

Valve esitas siseministrile palve klassifitseerida The Internationali kui spordisündmust. See lükati tagasi. Seejärel otsustati abi valitsuselt, ent ka too samm ei toonud loodetud lahendust.

Praeguse seisuga peab Valve leidma võistluse korraldamiseks uue riigi. Kompanii ei tagane varasemast plaanist turniiri just Euroopas teha.