Cristiano Ronaldo ja Karim Benzema. Mehed olid Madridi Realis aastaid tiimikaaslased.

Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
23. juuni 2021, 23:59

Ronaldo kordas ülivõimsat rekordit

Jalgpalli EMi blogi | Surmagrupp sai ülimalt põneva lõpu, kõik favoriidid pääsesid edasi (7)

Jalgpalli EMil viimastes alagrupimängudes tegid 2 : 2 viigi nii Portugal ja Prantsusmaa kui ka Saksamaa ja Ungari. Edasi pääsesid kolm suurfavoriiti ning vapralt võidelnud ungarlaste, kes olid kaheksandikfinaali kohas pikalt kinni, jaoks on turniir nüüd läbi.

Rootsi — Poola 3 : 2, E-alagrupp

Rootslased asusid mängu teisel minutil juhtima, kui täpne oli Emil Forsberg. Seejärel vajuti rohkem enda väljakupoolele, sest Poolal oli edasipääsuks vaja igal juhul võitu. Avapoolajal nad siiski sihile ei jõudnud, Robert Lewandowski tabas kahel korral latti.

59. minutil sai Forsberg kirja oma teise tabamuse, ent mullu maailma parimaks mängijaks valitud Lewandowski viigistas mõned hetked hiljem tõelise iluväravaga. Müncheni Bayernis palliv ründaja lõi 84. minutil oma teise kolli ja viigistas mänguseisu.

Poola üritas kõigest väest ka kolmandat lüüa, ent vaatamata sellele, et kohtunik andis viis üleminutit, jõudsid uuesti sihile hoopis rootslased. Viktor Claessoni lõi vasturünnaku järel värava ning kindlustas sellega Rootsile alagrupi võidu.

Kui poolakate jaoks on turniir läbi, siis rootslased kohtuvad kaheksandikfinaalis tõenäoliselt Ukrainaga.

Slovakkia — Hispaania 0 : 5, E-alagrupp

Hispaania, kes EMi esimeses kahes mängus jäi võiduta, jaoks kulges ka slovakkide vastu matš keeruliselt. Kohtumise alguses teeniti penalti, ent puurilukk Martin Dubravka suutis Alvaro Morata löögi tõrjuda. 30. minutil lükkas Slovakkia väravavaht õnnetul kombel palli enda puuri. Hispaanlaste eduseisu duubeldas 45. minutil keskkaitsja Aymeric Laporte.

Teisel poolajal said veel jala valgeks Pablo Sarabia ja vahetusest sekkunud Ferran Torres. Lõppseisu vormistas Juraj Kucka omavärav.

Hispaania sai alagrupis teise koha ning kohtub kaheksandikfinaalis Horvaatiaga. Slovakkia jaoks on EM läbi.

Portugal — Prantsusmaa 2 : 2, F-alagrupp

Portugal teenis mõnevõrra ootamatult penalti, kui väravavaht Hugo Lloris jäi olukorda hiljaks ning põrkas Danilo Pereiraga kokku. Cristiano Ronaldo ei eksinud ja viis portugallased juhtima.

Enne poolajavilet teenisid 11 meetri karistuslöögi prantslased, kui Kylian Mbappe võeti trahvikastis maha. Karim Benzema oli penaltil kindel ning viigistas mänguseisu.

Teise kolmveerandtunni alguses sai Benzema suurepärase läbisöödu Paul Pogbalt ning saatis nahkkera postipõrkest väravasse.

60. minutil viigistas 36aastane Ronaldo taas penaltist, mille oli sel korral ise teeninud: taproovis tõsta palli karistusalasse, ent Jules Kounde käsi jäi ette.

Tegu oli portugallase 109. koondiseväravaga. Nüüd jagab ta kõigi aegade arvestuses esikohta koos Ali Daeiga, kes skooris Iraani eest samuti 109 korral.

Käimasoleval EMil on Ronaldo viie tabamusega hetkel turniiri parim skoorikütt.

Ülejäänud mängu vältel oli Portugal üritavamaks pooleks, ent võiduväravani ei jõutud. Lõpuks pääsesid mõlemad meeskonnad alagrupist edasi: Prantsusmaa läheb kaheksandikfinaalis vastamisi Šveitsiga ning portugallased mängivad Belgiaga.

Saksamaa — Ungari 2 : 2, F-alagrupp

Kuigi sakslased domineerisid mängu algusest lõpuni, läks hoopis Ungari esimesena juhtima, kui 11. minutil skooris Adam Szalai.

Saksamaa jõudis viigiväravani 66. minutil, kui täpne oli Kai Havertz. Vaid mõned hetked hiljem pääses aga Ungari taas ette, sel korral jõudis sihile Andras Schäfer. 84. minutil tõi sakslastel kastanid tulest välja Leon Goretzka, kes viigistas mänguseisu. Kui sakslased oleksid selle mängu kaotanud, siis oleks see jäänud neile turniiri viimaseks kohtumiseks. Siiski õnnestus neil välja võidelda viik. Kaheksandikfinaalis lähevad nad vastamisi Inglismaaga.

23:58
Portugal – Prantsusmaa

Läbi! 2 : 2!

23:57

Fernando Santos, Portugali peatreener utsitab mängijaid rünnakule.

23:56

Portugal, teades, et teine mäng sai läbi, on otsustanud rünnata ja kolmandat väravat jahtida. Enam pole neil midagi kaotada.

23:55
Saksamaa – Ungari

Mäng läbi, seis jäi 2 : 2!

23:54

Mõlemas mängus on alanud üleminutid. Portugali ja Prantsusmaa matšis andis kohtunik neid viis, Saksamaa ja Ungari omas neli.

23:47

Seega praeguse seisuga saaksid edasi kõik favoriidid: Prantsusmaa, seejärel Saksamaa ja Portugal.

23:45
Saksamaa – Ungari

84. minut: Saksamaa viigistab! Goretzka saab tabamuse kirja!

23:41

Ronaldot on juba jõudnud õnnitleda ka rekordimees Ali Daei isiklikult: „Saavutasid seda, mida väärisid. Oled tõeline töökuse ja professionaalsuse sümbpl ning sündisid selleks, et näidata maailmale, et oled parim!

23:37

Seega kõige mugavamalt võib tunda end Prantsusmaa, sest nemad pääsevad niikuinii edasi, küsimus on vaid asetuses. Portugal ja Saksamaa võivad jääda alagrupis nii viimaseks kui ka selle võita ning ungarlased võivad parimal juhul teisena edasi pääseda.

23:35

Teeme selgeks, kes ja kuidas võib alagrupist edasi saada

  • Kui Prantsusmaa alistab Portugali ja Ungari saab jagu Saksamaast, siis pääsevad edasi Prantsusmaa, Ungari ja Saksamaa

  • Kui Prantsusmaa ja Portugali mäng lõppeb viigiliselt ning Ungari alistab Saksamaa, siis pääsevad edasi Prantsusmaa, Portugal ja Ungari

  • Kui Portugal alistab Prantsusmaa ja Saksamaa võidab või viigistab Ungariga, siis pääsevad edasi Portugal, Saksamaa ja Prantsusmaa

23:29

Andras Schäfer ungarlaste värava autor!

23:29
Saksamaa – Ungari

2 : 1 UNGARILE!!!!

23:27
Saksamaa – Ungari

66. minut: Saksamaa lõpuks viigistab! Kai Havertz on täpne!

23:24
Portugal – Prantsusmaa

VÄRAV! Ronaldo koondisekarjääri 109. värav!!! 2 : 2

23:23

Ronaldo tahtis palli trahvikasti tõsta, aga Kounde käsi jäi ette.

23:21

Penalti Portugalile!

23:17

Varsti saab tund aega mängitud. Seis Saksmaa ja Ungari mängus on jätkuvalt 0 : 1.

23:12

Praeguse seisuga jääks Portugal alagrupis viimaseks.

23:11

Ei, värav loetakse ikkagi ära! 2 : 1 Prantsusmaale!

23:10
Portugal – Prantsusmaa

Värav!….. siiski mitte. Benzema oli suluseisus.

Loe rohkem