Cristiano Ronaldo.

Foto: AP/Scanpix
Jalgpall
24. juuni 2021, 19:04

Cristiano Ronaldo võib EMil veel mitu rekordit ületada (3)

Üheks aegade parimaks jalgpalluriks peetav Cristiano Ronaldo on käimasoleval EMil võtnud enda nimele arvukalt rekordeid. Näiteks on ta finaalturniiride suurim väravakütt 14 tabamusega, esimene mängija, kes osalenud viiel EMil ning teeninud seal kokku kõige rohkem võite. Ent 36aastane portugallane ei pruugi sellega piirduda, sest silmapiiril on veel mitu uut rekordit.

  • Mängus Prantsusmaaga lõi ta oma koondisekarjääri 108. ja 109. värava. Sama palju on neid Iraani eest kirjas Ali Daeil, sellest enamat pole aga keegi suutnud. Portugali järgmine mäng toimub pühapäeval, kui kaheksandikfinaalis minnakse vastamisi Belgiaga.

  • 8 — EMi väravasöötude rekordit hoiab enda nimel tšehh Karel Poborsky. Ronaldol on neid seitse, tänavusel finaalturniiril on ta saanud kirja ühe söödu.

  • 180 — Euroopa koondistest on kõige rohkem mänge kirjas hispaanlasel Sergio Ramosel, kes jäeti ootamatult EMile sõitnud meeskonna koosseisust välja. Ronaldo on käinud Portugali eest väljakul 178 korral ehk rekordi ületamiseks tuleks tal tiimiga jõuda poolfinaali.