KAKS TŠEMPIONIT: Draymond Green (vasakul) ja Kevin Durant on Tokyosse sõitvast seltskonnast ainsad, kes esindasid USA koondist ka viie aasta tagustel Rio de Janeiro olümpiamängudel.Foto: AFP/Scanpix
Korvpall
25. juuni 2021, 21:35

Paika sai olümpiale sõitev USA korvpallikoondis

Mängujuhita ameeriklased on Tokyos ikkagi suurimad kullasoosikud

Pärast seda, kui USA saatis 1992. aasta Barcelona olümpiamängudele esmakordselt NBA profimängijatest koostatud koondise, on jänkide kossusatsist kujunenud alati üks olümpia suurimaid vaatamisväärsusi. Kuigi koroonaajastu tõttu on tänavune NBA hooaeg veninud väga pikaks, on ameeriklased Tokyo mängudeks kokku saanud seltskonna, mille kohta klassikud võiks valehäbita öelda: pole paha!

Tõsi küll, esimese suurusjärgu megastaaridest on vigastustele või muudele põhjustele viidates olümpiast loobunud LeBron James, Stephen Curry, Chris Paul, Kyrie Irving ja James Harden, ent pärast seda, kui oma jah-sõna andis nii mõnegi korvpallivaatleja jaoks hetkel maailma parim korvpallur Kevin Durant, kerkis USA selgelt esikohasoosikuks number üks. Kuigi koosseisu mahtus ka mõningaid küsimärke tekitavaid pallipatsutajaid, ei ole kindlasti tegemist sellist masti meeskonnaga, kes pidi tunamullusel MMil kõigest seitsmenda kohaga leppima.

Edasi lugemiseks: