Anett Kontaveit.

Foto: AFP/Scanpix
Tennis
26. juuni 2021, 15:52

KAHJU! Kontaveit sai finaalis Läti esinumbrilt kindla kaotuse (2)

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 27.) kaotas Eastbourne'i WTA tenniseturniiri finaalis lätlannale Jelena Ostapenkole (WTA 43.) 3 : 6, 3 : 6.

Avasetis murdis Ostapenko kahel korral Kontaveidi pallingu ja läks ette 5 : 1. Ehkki eestlanna suutis ühe murde tagasi saada, siis võttis lätlanna 33 minutiga 6 : 3 võidu.

Teises setis sai Ostapenko kaks murdepalli, millest kasutas ära ühe. Samal ajal eestlanna murdepallini ei jõudnudki ning lätlanna võitis tund ja seitse minutit matši 6 : 3, 6 : 3. Kontaveit lõi küll viis serviässa vastase ühe vastu, ent ta tegi ka kolm topeltviga.

Tegu oli nende kolmanda omavahelise kohtumisega. Kui esimeses kahes jäi peale eestlanna, siis täna sai esimese võidu Ostapenko. „Õnnitlused Jelenale, ta mängis väga tugeva matši,“ kiitis Kontaveit kohtumise järel vastast. „Mul oli hea nädal ja näitasin head tennist. Olen rahul, kuidas sellel turniiril mängisin.“

Teel finaali alistas Kontaveit Svetlana Kuznetsova (WTA 38.), Bianca Andreescu (WTA 7.), Viktorija Golubici (WTA 72.) ja pooolfinaalis sai eestlanna avasetis loobumisvõidu Itaalia tennisistilt Camila Giorgilt (WTA 75.).

„Mul oli rõõm siin mängida. Tulin siia (turniirile) ilma ootusteta ja nüüd tunnen, et olen Wimbledoniks valmis,“ kinnitas ta. Ostapenko võttis karjääri neljanda WTA-tiitli, Kontaveidil on esikohti üks. Mõlemad naised tulevad väljakule juba järgmisel nädalal, kui algab aasta kolmas suure slämmi turniir ehk Wimbledon.