Ratturid peale õnnetust

Foto: AFP/Scanpix
Jalgrattasport
27. juuni 2021, 09:54

VIDEO | Hooletu fänn põhjustas Tour de France'i avaetapil massikukkumise (5)

Laupäeval algas Prantsusmaal Tour de France'i velotuur. 198 km pikkuse avaetapi võitis Julian Alaphilippe, kuid sõitu jäi varjutama fänni põhjustatud grupikukkumine.

Maailma kõige olulisema jalgrattasõidu esimesel etapil soovis papist silti kandnud fänn telekaameratele näidata oma sõnumit ja astus teele. Kollast vihmajopet kandnud naine jäi aga ette Saksamaa rattur Tony Martinile, kes ei suutnud kokkupõrget vältida. Sellest algas doominoefekt ja asfaldile lendas mõnikümmend sportlast.

Õnnetuse tagajärjel said viga muuhulgas DSMi tiimi sõitja Jasha Sütterlin ja Movistari esindav Marc Soler, kelle mõlema jaoks on velotuur läbi. Tour de France'i juht Christian Prudhomme ütles, et asjale anti ametlik käik. Seni pole kukkumise põhjustanud inimest veel leitud, kuid eeldatakse, et ta pole pärit Prantsusmaalt.

Etapi võitis kohalik rattur Julian Alaphilippe (Deceuninck–Quick-Step), kes ründas paar kilomeetrit enne finišit. Peagrupp lõpetas prantslasest kaheksa sekundit hiljem ja seal oli kõige teravama jalaga Austraalia rattur Michael Matthews. Tuuri suursoosikud Primož Roglic ja Tadej Pogacar said vastavalt kolmanda ja kuuenda koha.