Max Verstappen poodiumil tähistamas.

Foto: DARKO VOJINOVIC
Vormel 1
28. juuni 2021, 09:06

Võiduka Verstappeni käitumine tõi Red Bullile hoiatuse

Eile Austrias sõidetud F1 etapil esikoha noppinud Max Verstappen sai hakkama tähistusega, mis ei meeldinud sarja võidusõidujuhile, kes tegi Red Bulli tiimile noomituse.

Austrias kihutati eile Steiermargi GP, kus Verstappen edestas teise koha saanud Lewis Hamiltoni (Mercedes) ning kolmandana finišeerinud Valtteri Bottast (Mercedes). Võidukihutamise lõpus tegi Verstappen väikese tähistuse, millega jättis asfaldile ka mõned jäljed.

Kuigi varemgi on vormelisõitjad selliseid trikke teinud ja lausa nii-öelda sõõrikuid maha joonistanud, ei sobinud Verstappeni käitumine F1 võidusõidudirektorile Michael Masile. Tema rahulolematuse põhjuseks oli asjaolu, et Verstappen hakkas tähistama piirkonnas, kuhu teised autod alles suurel kiirusel saabusid ning seetõttu põhjustas Red Bulli mees ohtliku situatsiooni. „See polnud ideaalne olukord, mistõttu rääkisin kohe tiimiga ja ütlesin neile, et tulevikus midagi sellist enam ei tolereerita,“ vahendas portaal Motorsport.com Masi hoiatussõnu.

F1 sarja üldarvestuses on Verstappen esikohal, tal on kokku 158 punkti. Talle järgneb 138 punktiga Hamilton, kolmas on teine Red Bulli sõitja Sergio Perez, kellel on 96 punkti.