Fänn (vasakul), kes grupikukkumise põhjustas, ning ratturid.

Foto: @Jasperstuyven Instagram
Jalgrattasport
28. juuni 2021, 11:35

FACEBOOK, TULE APPI! Prantsusmaa politsei otsib Tour de France’il suure pahanduse põhjustanud pealtvaatajat sotsiaalmeedia abil (1)

Tour de France’i velotuuril põhjustas üks hooletu fänn massikukkumise, mille järel on kohalikud ametivõimud asunud pealtvaatajat Facebooki kaudu taga otsima.

Laupäeval alanud Prantsusmaa velotuuri avaetapil juhtus kohe pahandus, kui üks kollases mantlis fänn astus oma papist plakatiga niimoodi teele, et mitukümmend ratturit sattus massikukkumisse.

Cyclingnews.com portaal andis teada, et pealtvaataja lahkus enda poolt põhjustatud intsidendi juurest enne, kui jõudsid kohale ametivõimud. Seetõttu võttis politsei appi Facebooki, kus avaldati raja ääres suure mürgli tekitanud inimese leidmiseks eraldi postitus.

Prantsusmaa väljaande L’Equipe andmetel pole selge, milline karistus võib kõnealust fänni oodata, kui ta üles leitakse. Üheks variandiks olevat 1500 euro suurune trahv, aga samas võidakse Prantsusmaa ajalehe informatsiooni järgi pahandusetekitaja ka aastaks vangi määrata. Võistluste korraldajad on väitnud, et nemad kavatsevad igal juhul plakatiga fänni kohtusse kaevata.