Anett Kontaveit.

Foto: ANDREW COULDRIDGE/Scanpix
Tennis
28. juuni 2021, 15:12

Wimbledoni alustav Kontaveit tegi edetabelis väikese tõusu

Naiste värskes tenniseedetabelis kerkis Eesti esireket Anett Kontaveit kaks kohta.

Eelmisel nädalal Eastbourne’i turniiril finaali jõudnud Kontaveit on tänase edetabeli põhjal 25. kohal, eelmise seisuga võrreldes on see kaks kohta kõrgemal. Kaia Kanepi tabelikoht jäi muutumatuks ja ta paikneb endiselt 78. positsioonil.

Naiste edetabeli esikümnes toimus vaid üks muudatus, kui 10. kohale kerkis tšehhitar Petra Kvitova (+2). Esinumbrina jätkab Austraalia esindaja Ashleigh Barty, teisel positsioonil on endiselt jaapanlanna Naomi Osaka ja kolmas on rumeenlanna Simona Halep. Neile järgnevad valgevenelanna Arina Sabalenka, ukrainlanna Elina Svitolina, ameeriklanna Sofia Kenin, Kanada esindaja Bianca Andreescu, endine esireket Serena Williams ja poolatar Iga Swiatek.

Meeste edetabelis on eestlastest endiselt veel kõrgeimal kohal karjääri lõpetamisest teatanud Jürgen Zopp (ATP 647.), Kristjan Tamm paikneb 680. kohal. Esikümnes seekord muudatusi ei toimunud. Esireketiks on serblane Novak Djokovic, teisel kohal paikneb venelane Daniil Medvedjev ja kolmandat kohta hoiab hispaanlane Rafael Nadal, kes hiljuti loobus nii Wimbledoni turniirist kui olümpiamängudest. Edetabeli neljas mees on kreeklane Stefanos Tsitsipas, viiendalt kohalt leiame austerlase Dominic Thiemi ja kuuendal tabelireal asub sakslane Alexander Zverev. Esikümnesse mahuvad veel Venemaa mängija Andrei Rublev, šveitslane Roger Federer, Itaalia mees Matteo Berrettini ning hispaanlane Roberto Bautista Agut.

Täna algas tennisemängijate hooaja kolmas Suure Slämmi turniir ehk Wimbledon. Kontaveit loositi avaringiks kokku tšehhitari Marketa Vondrousovaga (WTA 42.), Kanepi läheb avaringis vastamisi Liudmila Samsonovaga (WTA 65.). Kanepi mäng peaks toimuma täna Eesti aja järgi õhtupoolikul, Kontaveit veel täna väljakule ei astu.