Kylian Mbappe.

Foto: JUSTIN SETTERFIELD/Scanpix
Jalgpall
29. juuni 2021, 10:15

Prantsusmaa fännide südamed murdnud Mbappe palus vabandust (6)

Prantsusmaa jalgpallikoondis langes EMil konkurentsist Šveitsi vastu. Valusa eksimusega hakkama saanud staar Kylian Mbappe postitas oma sotsiaalmeediasse selle eest avaliku vabanduse.

Kaheksandikfinaalis oli omavahelise paari favoriidiks valitsev maailmameister Prantsusmaa, kuid hoopis Šveits sai esimese veerandtunni järel juhtima. Prantslased skoorisid seejärel omalt poolt kolm korda ja 15 minutit enne normaalaja lõppu oldi 3 : 1 juhtimas. Šveitslased jõudsid aga veel enne lõpuvile kõlamist viigini ja nii asuti mängima lisaaega, kus kumbki tiim ei skoorinud.

See tähendas vaid üht - võitja selgitamiseks asuti lööma penalteid. Kui mõlema koondise neli esimest meest olid suutnud palli väravasse toimetada, jäi asi viiendate meeste otsustada. Šveitsi poolt läks nahkkera taha Admir Mehmedi, kes ei eksinud ja viis oma võistkonna 5 : 4 ette. Siis oli Prantsusmaa kord ja nende poolt asus 11 meetri karistuslööki sooritama võistkonna üks suuremaid staare Kylian Mbappe. Pariisi Saint-Germaini 22aastane ründetuus ei suutnud aga oma võimalust ära realiseerida ning šveitslaste puurilukk Yann Sommer tõrjus tema löögi. See andis võidu ja pääsu veerandfinaali Šveitsile, prantslased pidid hakkama kotte pakkima.

Prantsusmaa fännide unistused purustanud Mbappe kirjutas oma sotsiaalmeediasse vabanduse, et kogu riiki alt vedas. „On väga keeruline uut lehekülge keerata. Pärast seda väljakukkumist on kurbus üüratu. Me ei suutnud oma eesmärki täita. Vabandan selle mööda löödud penalti pärast. Tahtsin meeskonda aidata, aga kukkusin läbi. Täna öösel tuleb uni raskelt,“ kirjutas Mbappe eile õhtul.

„Aga just sellised õnnestumised ja ebaõnnestumised on see, miks ma seda sporti nii väga armastan. Tean, et te, fännid, olete pettunud, aga tahaksin teid siiski tänada toetuse ja selle eest, et alati meisse usute. Kõige tähtsam on järgmisteks väljakutseteks veel tugevamana end uuesti püsti ajada. Õnnitlused ja palju edu Šveitsile,“ lisas ründeäss.