Thomas Röhler.

Foto: ANNEGRET HILSE/Scanpix
Kergejõustik
29. juuni 2021, 12:19

Odaviske olümpiavõitja jätab Tokyo OMi vahele

Sakslane Thomas Röhler on otsustanud, et Tokyo olümpiamängudel tema odakaari ei näe.

2016. aastal Rio de Janeiro olümpial odaviskes kuldmedali võitnud Röhler andis teada, et seljavigastuse tõttu jätab ta 23. juulil algavad Tokyo olümpiamängud vahele.

„Pean oma keha kuulama, sest tahan tipptasemel veel mõned head aastad võistelda,“ rääkis Röhler, kes vigastas oma selga treeningul ja pole sel aastal korralikult võistelda saanudki. „Olümpiamängudest osavõtmine oleks mu seljavigastuse tõttu liiga suur risk,“ rääkis ta Saksamaa kergejõustikuliidu lehele.

Meeste odaviske kvalifikatsioon peetakse Tokyos 4. augustil, finaal toimub 7. augustil.

Röhler pole ainuke Rio de Janeiro olümpiamängude kergejõustikualade meister, kes Tokyos oma tiitlit kaitsma ei asu. Suurelt spordipeolt puuduvad sportlaskarjääriga lõpparve teinud Usain Bolt (100 ja 200 meetri jooksu Rio tšempion), 800 meetri jooksja David Rudisha, 5000 ja 10 000 meetri meister Mo Farah, 400 meetri tõkkejooksja Kerron Clement, 3000 meetri takistusjooksja Conseslus Kipruto, kõrgushüppaja Derek Drouin, kaugushüppaja Jeff Henderson, kolmikhüppaja Christian Taylor, dopingukeelu teeninud vasaraheitja Dilshod Nazarov, kümnevõistleja Ashton Eaton ja 20 kilomeetri käija Wang Zhen.

Eemalejäämise põhjuseid on sealhulgas mitmeid: mõni sportlane on kimpus vigastusega, mõni – nt Kipruto – jäeti kodumaa koondisest välja, sest mullu süüdistati teda 15aastasega vahekorras olemises ning NBC Sportsi andmetel pole selge, mis seisus juhtumi uurimine on.