Anett Kontaveit

Foto: AFP/Scanpix
Tennis
30. juuni 2021, 18:32

BLOGI | Kontaveit kaotas Wimbledoni avaringis (4)

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 25.) kaotas Wimbledoni tenniseturniiri avaringis Marketa Vondroušovale (WTA 42.). 6 : 2, 4 : 6, 2 : 6. Kohtumise käiguga saab tutvuda allolevas blogis.

Enne mängu:

25aastane Kontaveit ja temast neli aastat noorem Vondroušova on varem korra mänginud, kui 2017. aastal Bieli siseturniiri finaalis, jäi peale tšehhitar, kes võitis oma esimese WTA turniiri finaalis eestlannat 6 : 4, 7 : 6 (6).

Voundroušova karjäär on olnud üsna ebastabiilne. 2019. aastal jõudis ta suurüllatusena Prantsusmaa lahtiste finaali ning tõusis oma karjääri parimana maailma edetabelis 14ndale kohale. Tänavu langes ta Prantsusmaal neljandas ringis ja seega on ta ka WTA edetabelis teinud suure languse. Kuna muru peal pole Voundroušova kunagi tulemust teinud, siis peaks Kontaveit olema kindel favoriit. Kontaveit on viimasel kolmel korral Wimbledonis jõudnud kolmandasse ringi, Vondroušova laeks on jäänud avaring. Ka sel aastal on ta käinud murul kahel korral ning mõlemal puhul esimeses ringis kaotanud.

„Kontaveidi vastane peaks olema igati võidetav. Ta pole Wimbledonis edukas olnud ning murutennis vist pole talle meeltmööda. Sellele toetudes peaks Anett favoriit olema. Arvan, et Anett on piisavalt kogenud ja läheb oma mängu mängima ja eks ta ka teab, et tal on väike võidukohustus. Selles osas polnud loos üldse halb. Alati on lihtsam komistada kui võita, aga ma tahaks loota, et Anett läheb kindlalt teise ringi,“ kommenteeris tenniseekspert Margus Uba Õhtulehele.

18:55

Tund ja 35 minutit kestnud matši statistika (allikas flashscore.com):

18:30
Kontaveit kaotas 6 : 2, 4 : 6, 2 : 6

Vondrušova lõpetas matši ässaga. Kokku lõi ta neid kohtumises kaheksa, Kontaveit 3. Kui esimeses setis oli eestlanna kindel, siis järgmises kahes setis oli Vondrušova parem. Sundimata vigu tegi Kontaveit 26, tšehhitar 16.

18:28

Kontaveit tõrjus palli auti ning Vondrušoval esimene matšpall.

18:27

Vondrušova libastus pallipäästel ja kukkus. Tšehhitar viga ei saanud, kuid Kontaveit sai vastase pallingul 30 : 15 edu. Aga see ei püsinud kaua, sest eestlanna tõrjus auti ning tablool taas viik.

18:25
Vondroušovale murre, Kontaveit taga 2 : 5

Pahandus. Kontaveidi tagantkäsi lendas võrku ja tšehhitar sai murde kätte. Nüüd vajab eestlanna väikest imet, et sellest seisust välja tulla. Pöidlad pihku, et see ime sünniks.

18:24

Vondroušova näitab üllatavalt ilusat tennist. 15 : 15 seisul oli pikk pallivahetus, mille lõpetas tšehhitari osav löök. Agressiivselt mängiv Kontaveit jõudis nurka läinud löögist 30 : 30 viigini, kuid järgmisel pallivahetusel eksis tagantkäel ning tšehhitar sai murde.

18:22
Kontaveit tegi murde tagasi, 2 : 4

Seisult 30 : 30 lõpetas eestlanna kaks rünnakut väga täpsete löökidega ning sai esimese murde kätte!

18:19
Kontaveit taga 1 : 4

Ja Vondrušova saab viiendagi murdepalli, kui Kontaveit tuli võrku ja ei suutnud palli vastase väljakupoolele mängida. Valus eksimus, sest järgmises pallivahetuses sai tšehhitar murde kätte.

Aga Anett tundub just vaimselt keerulises seisus, sest ta oli enda kohta väga emotsionaalne ning eksimuste peale näitas pettumust välja. Nüüd peab Kontaveit mängu päästmiseks tegema kaks murret, mis  Vondrušova servikindlust arvestades näib päris-päris keeruline.

18:16

Kontaveit virutas tagantkäe võrku ja Vondrušovale geimi neljas (!) murdepall. Kuid ta ei kasutanud sedagi ära, sest tõrjus servi võrku..

18:15

„Ma ei oska eestkätt, saad sa aru!“ karjatas Kontaveit vihaselt üle väljaku. Viha tekitas eksimus, mis andis Vondrušovale taas murdepalli. Aga eestlanna suutis sellegi ära hoida ja seis taas tasa.

18:14

Esimese murdepall päästis Kontaveit äralöögiga nurka, kuhu Vondroušova ei ulatunud. Teise murdepalli suunas eestlanna tagantkäega joonele. Esialgu tuli Kontaveit rongi alt välja, sest seis tasa.

18:13

Kontaveit jäi oma pallingugeimis 0 : 30 kaotusseisu, võitis ühe pallivahetuse tagasi, kuid siis eksis tagantkäel. 15 : 40 seisult Vondrušovale kaks murdepalli…

18:11
Kontaveit taga 1 : 3

Vondrušova alustas topeltveaga, kuid siis võitis neli pallivahetust järjest. Sealjuures lippas tšehhitari serv väga hästi, sest ka viimase punkti puhul oli eestlanna servi vastuvõtuga hädas.

18:08
Kontaveit hoidis oma pallingut kindlalt, 1 : 2

Kontaveit ei loovutanud ühtegi punkti ja vähendas vahe 1 : 2. Kuid mängu päästmiseks peab eestlanna tegema murde.

18:06
Kontaveit taga 0 : 2

Tšehhitar läks ette 40 : 0, Kontaveit jõudis veel seisuni 40 : 30, kuid tšehhitari lõpetas geimi ässaga. See oli matšis juba tema kuues äss.

18:03
Kontaveit taga 0 : 1

Ohjah…Kontaveit tegi topeltvea, Vondrušova sai murdepalli ja kasutas selle kohe ära. Kõik algas kenasti, kuid siis võttis tšehhitar viis silma järjest ja läks ostustavad setis ette.

18:01

Kontaveit sai kiire 40 : 0 edu, kuid Vondrušova suutis mängu tagasi tulla ning tõi eestlanna tagantkäel eksimuse järel tabloole 40 : 40 viigi.

17:56
Vondrušova võitis teise seti 6 : 4

Kontaveit mängis küll agressiivselt, kuid esimene murdepall lendas võrku ja teine auti. Tšehhitar sai peagi edu ja lõpetas seti ässaga.

17:54

Vondrušovalt topeltviga ning seejärel pani Kontaveit suurepärase tagantkäelöögiga vastase taas eksima. Eestlannal seisult 40 : 15 kaks murdepalli!

17:52
Kontaveit hoidis oma pallingut

Kontaveit alustas topeltveaga, kuid seejärel sai ta servi käima ning ei andnud vastasele võimalustki. Kuid nüüd peab eestlanna tegema murde…

Loe rohkem