Õnnetusse sattunud ratturid.

Foto: AFP/Scanpix
Jalgrattasport
30. juuni 2021, 21:30

Politsei vahistas Tour de France'il massikukkumise põhjustanud naise (2)

Telekanali RTLi andmetel vahistas politsei Prantsusmaa velotuuril massikukkumise põhjustanud pealtvaataja.

Maailma kõige olulisema jalgrattasõidu esimesel etapil soovis papist silti kandnud fänn telekaameratele näidata oma sõnumit ja astus teele. Kollast vihmajopet kandnud naine jäi aga ette Saksamaa rattur Tony Martinile, kes ei suutnud kokkupõrget vältida. Sellest algas doominoefekt ja asfaldile lendas mõnikümmend sportlast, kellest lausa 21 said rohkem või vähem tõsiselt viga. Neist kahe jaoks lõppeski tuur sealsamas.

Õnnetuse tekitanud naine pani seejärel putku, kuid Prantsusmaa politseil õnnestus kahtlusalune neli päeva kestnud otsimise tulemusena vahistada. Tema nimi pole avalikkusele teada, kuid väidetavalt on ta pärit Bretagne'i piirkonna väikelinnast Landerneau'st.

„Ta ei pidanud võistlusele pääsemiseks kaugele sõitma ja kaose tekitamise järel teadis, kuidas põgeneda,“ rääkis uurimisega seotud allikas Briti tabloidile Daily Mail. „Kuulasime üle väga palju pealtnägijaid ja vaatasime läbi videokaamerate salvestusi. Nüüd soovime tema üle kuulata ja teada saada, millised oli teo motiivid.“

Saksa telekanali RTLi sõnul ootab naist vähemalt 1500 euro suurune trahv. See summa tõuseb märgatavalt, kui mõni õnnetusse sattunud rattur peaks esitama ametliku kaebuse.

Oma pöördumise kohtusse on juba teinud velotuuri korraldajad. „See lugu on puhutud ebaproportsionaalselt suureks, aga soovime kõigil meelde tuletada võidusõidul kehtivaid ohutusreegleid,“ kommenteeris Touri direktor Christian Prudhomme Reutersile.

„Kui sa tuled Tourile, siis sa hoiad silma peal oma lastel ja lemmikloomadel ega ületa teed hooletult. Ja mis peamine, sa austad rattureid – nemad on need, kes on väärt televisiooni otse-eetrit.“