KOHTUMISE PARIM: Henri Anier lõi viimaste minutitega kaks väravat ja andis resultatiivse söödu.

Foto: Erki Pärnaku
Jalgpall
30. juuni 2021, 22:16

VIDEO | USKUMATU LÕPP: Paide tuli Flora vastu välja kolmeväravalisest kaotusseisust (3)

Jalgpalli Premium liiga tippkohtumises juhtis Tallinna Flora 85. minutil 3 : 0, kuid Paide Linnameeskond lõi viimaste minutitega kolm kolli ja matš lõppes viigiga. Päeva teises mängus alistas Nõmme Kalju 5 : 1 Viljandi Tuleviku.

Meistriliiga tabeli teise klubi Flora ja kolmanda satsi Paide esimene poolaeg kuulus koduväljakul pallinud tallinlastele. 29. minutil viis Markus Soomets standardolukorra järel pealöögist Flora 1 : 0 ette ning kaks minutit hiljem sahistas võrku Konstantin Vassiljev.

Paide peatreener Vjatšeslav Zahovaiko tunnistas, et tiimi esitus avapoolajal oli kole. „Peale esimest poolaega ma ei saanud, mis mängijatega toimus. Olime paanikas ja tegime vigu. Poolajal oli vaja mehist juttu rääkida, aga mulle meeldis [mängijate] suhtumine ja karakter,“ rääkis ta kohtumise järel ERRi ülekandes.

Esialgu jätkas valitsemist siiski Flora, kes läks 66. minuti Rauno Sappineni väravast juhtima juba 3 : 0. See seis püsis 86. minutini, kui kastis kukutati Paide äär Edgar Tur ning 11 meetri karistuslöögi realiseeris Henri Anier.

Kaks minutit hiljem saatis sama mees palli taaskord Matvei Igoneni selja taha. Tiksus juba kohtumise neljas lisaminut, kui Anieri söödu suunas võrku Hindrek Ojamaa ning matš päädis 3 : 3 viigiga. Anier tunnistas, et uskus oma klubi võimalustesse ka 0 : 3 seisus.

„Flora vastu pole kunagi lihtne, aga olime ise allpool arvestust. Võimas lõpp, väga hea mäng,“ rääkis ründaja, kelle sõnul ei saa esitusega üdini rahul olla. „Peame kõvasti juurde panema, sest ees ootavad veel raskemad euromängud. Me ei tohi karta, vaid peame liigutama palli.“

Flora juhendaja Jürgen Henn nentis, et enamasti suudavad ta hoolealused mängud korralikult ära lõpetada. „Meie mängudes hulle tagasitulekuid pole, sest tavaliselt oleme distsiplineeritud ja suudame edu kaitsta. Ka meil võib juhtuda, aga kindlasti analüüsime asjad üle. Oleme väga-väga pettunud, sest 80. minutini mängisime hea mängu. [Paide] esimene värav pidanuks olema äratuskell,“ arutles ta.

Henn oli siiski lootusrikas, et kolm sissesaadud väravat ei kärbi euromängude eel nende tiibu. „Üks halb tulemus ei tähenda halba mängu. Peame tegema kõik selleks, et see meid ei mõjutaks,“ tõdes peatreener.

Tulevikust Kaljule vastast polnud

Ka päeva teises mängus löödi kuus väravat, millest Kalju viis. Sisuliselt tegid nõmmekad Tulevikuga sotid selgeks avapoolajal, mis võideti Alex Matthias Tamme ja Pavel Marini väravatest 2 : 0. Teise poolaja 56. minutiks viisid kaks Vladislav Homutovi tabamust Kalju ette juba 4 : 0. Ehkki Nikita Komissarov lõi 74. minutil Tuleviku auvärava, siis kaheksa minutit hiljem vormistas lõppskoori 5 : 1 Kaarel Usta.

Marin tunnistas, et oli Kalju esitusega väga rahul. „Tahtsime ülevalt Tuleviku kinni panna ja plaan toimis. Oleme õnnelikud, et lõime viis. Aitäh ka publikule,“ lausus Marin Soccerneti ülekandes. „Peale kolmandat või neljandat me ei mänginud enam jalgpalli, hakkasime nautima ja lollitama, mis karistati kohe ära. Vaadates ilma ja seda, et joogipause polnud, siis oli tark tuurid maha võtta ja keerutada.“

Meistriliigat juhib Levadia, kes on 15 mänguga kogunud 37 silma. Flora jääb neist maha ühe ja Paide 3 punktiga, kuid neist esimene on liidrist pidanud matši vähem ja teine matši enam. Kalju hoiab kindlat neljandat kohta, kui esikolmikust lahutab neid 8 ja viiendast kohast 9 punkti.