Ragnar Klavan.

Foto: Albert Kerstna / Paide linnameeskond
Jalgpall
1. juuli 2021, 14:18

Ragnar Klavan liitus Paide linnameeskonnaga! (19)

Pikaaegne Eesti jalgpallikoondise kapten Ragnar Klavan liitub Paide linnameeskonnaga.

35aastane keskkaitsja mängis viimati Itaalia meistriliigas Cagliaris, ent eile teatas klubi eestlase lahkumisest.

Täna teatas Paide linnameeskond pressikonverentsil, et Klavan sõlmis nendega 1,5 aasta pikkuse lepingu ning hakkab kandma numbrit 24.

„Kui tänasel hetkel oli turul kaks vabaagenti — Ragnar Klavan ja Lionel Messi —, siis seekord valisime Ragnari. Mul on väga hea meel, et ta otsustas meiega liituda ja klubi jaoks on see kindlasti hindamatu väärtusega,“ lausus Paide linnameeskonna spordidirektor Gert Kams

Klavan oli Paide tegemistel varasemalt silma peal hoidnud ja talle see klubi sümpatiseeris: „Olen aastate jooksul olnud Paide tegevustega kursis. Nad on igal aastal jõudsalt arenenud, mängivad eurokohtade peale. Ja kogu see klubipüramiid ja nende visioon mulle meeldib.“

Tema vastu tundsid huvi ka välismaa klubid, ent kaitsja otsustas siiski naasta kodumaale, kus mängis viimati 2004. aastal, kui esindas FC Florat. „Mõningaid [pakkumisi] oli, aga väga konkreetseks need ei läinud. Hing ihkas koju tagasi tulla,“ selgitas Klavan.

Erinevalt Itaalia, Inglismaa või Saksamaa kõrgliigast mängitakse Eestis küllaltki sageli kunstmuruväljakutel. Kaitsja kinnitas, et ta on selleks valmistunud. „Juba alustasin, tegin esimese treeningu kunstmurul, et jalad valmis saada. Kunagi ei tea, kuidas läheb, aga praegusel hetkel on kõik hästi. Mul oli ka viis nädalat puhkust, nüüd saab ilusasti edasi minna,“ sõnas Klavan.

Rahvusmeeskonda esindas seitsmekordne Eesti parim jalgpallur viimati 2019. aastal. Kuid ta ei välista, et võiks kunagi koondisesärgi taas selga tõmmata.

„Kui mängin Eestis tipptasemel jalgpalli ja kui olen koondisetreenerite jaoks piisavalt vormis, siis kindlasti on see võimalik. Aga eks see on mu enda teha ka. Ega ma ei looda, et nime pealt peaks midagi juhtuma hakkama. Kui mängu on, siis võib vaadata,“ lausus Klavan.

Kui Itaalias algas meistriliiga hooaeg mullu septembris ja lõppes tänavu mais, siis Eestis alustati klubijalgpalliga märtsis. Äsja puhkuselt naasnud mängija tunnistas, et tal pole oma hetkevormist veel head ülevaadet.

„Liigad käivad risti vastupidi. Eks olen end vormis ka hoidnud, aga see pole sama töö, mis tehakse platsi peal. Nüüd on üleminek tehtud ja saan hakata meeskonnaga trenni tegema. Kahe-kolme päevaga saab selgeks, mis seisus olen eelseisvateks mängudeks,“ selgitas Klavan.

Puhkuse ajal pidi kogenud sportlane selgusele jõudma, kas tal on karjääriga jätkamiseks piisavalt motivatsiooni.

„Ma polnud kindlalt mingeid valikuid teinud. Aga kuna see [Paidega liitumine] oli kaalukausil, siis ikka mõtlesin. Pidin valmis mõtlema, kas mul on motivatsiooni ja see võttis kauem aega. Nüüd olen kindel, et mul on see motivatsioon ja see on sajaprotsendiline,“ kinnitas Klavan.