Milwaukee Bucksi äär P.J. Tucker (vasakul) ja mängujuht Jrue Holiday tähistamas idakonverentsi finaalseeria võitu.

Foto: USA TODAY Sports/Scanpix
Korvpall
4. juuli 2021, 08:27

VIDEO | Selgus teine NBA finalist

Milwaukee Bucks alistas Eesti aja järgi pühapäeva varahommikul Atlanta Hawksi 118 : 107 ja kindlustas koha korvpalliliiga NBA finaalis.

Ilma vigastatud tähe Giannis Antetokounmpota mänginud Bucks tegi seeria kuuendas kohtumises sotid selgeks peale puhkepausi. 47 : 43 lõppenud poolaja järel viskas Milwaukee sats kolmandal perioodil 44 silma Hawksi 29 vastu.

Sealjuures viskas Bucksi äär Khris Middleton kolmandal veerandil suisa 23 punkti. „Mu meeskonnakaaslased ja treenerid ütlesid mulle, et oleksin jätkuvalt agressiivne,“ ütles Middleton peale matši. „Mulle meeldib see. Kõik need tüübid töötavad iga päev. Kõik olid valmis. Kõik olid keskendunud. Me kõik mängime üksteise eest.“

Atlanta jõudis 3.42 enne kohtumise lõppu veel kuue silma kaugusele, kuid viimastel minutitel Trae Youngi visked ei sopsanud ning Bucks võitis mängu 118 : 107 ja kogu seeria 4 : 2.

Antetokounmpo puudumisel tõusid Bucksi parimateks Middleton ja Jrue Holiday, kes viskasid vastavalt 32 ja 27 sanga. Hawksi poolel oli üsna nigel päev vigastuspausilt naasnud Youngil, kes tabas platsil 17st viskest vaid 4, sealjuures eksis ta kõigil kuuel kaugviskel. 22aastane superstaar tunnistas, et tema panusest jäi puudu.

„Tahtsin selles lahingus osaleda ja üritada võidelda nii palju võimalik. Tahtsin olla oma meeskonna eest väljas. Kuid see oli kindlasti pettumus, et ma polnud päris terve ja ei suutnud anda endast 100%,“ rääkis Young peale kohtumist. Atlanta resultatiivsemad olid Cam Reddish 21 ja Bogdan Bogdanovic 20 punkitga.

Eelnevalt 4 : 1 Boston Celticsi ja 4 : 3 Brookyln Netsi võitnud Bucks kohtub finaalseerias Phoenix Sunsiga. Põhihooajal võitis satside mõlemad omavahelised kohtumised napilt Suns (128 : 127 ja 125 : 124).

Nii Bucks kui Suns jõudsid finaalseeriasse kolmandat korda. Kui Phoenixil veel tiitlit pole, siis Milwaukee võttis esikoha 1974. aastal.