Lionel Messi tähistas 3 : 0 väravat.

Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
4. juuli 2021, 10:01

VIDEO | Värava ja 2 söötu kirja saanud Messi vedas Argentina Copa América poolfinaali

Brasiilias toimuvatel jalgpalli Lõuna-Ameerika meistrivõistlustel Copa América selgusid ööl vastu pühapäeva viimased kaks edasipääsejat, kui Argentina alistas 3 : 0 Ecuadori ja Columbia penaltiseerias Uruguay.

Möödunud ööl peeti kaks veerandfinaali, millest esimeses ei õnnestunud Uruguayl ega Kolumbial väravaarvet avada. Nii selgus poolfinalist penaltiseerias, kus Kolumbia esimesed neli lööjat sahistasid võrku, aga Uruguay poolelt eksisid José María Giménez ja Matías Viña.

Kolumbia kohtub poolfinaalis Argentinaga. Viimased läksid Ecuadori vastu juhtima 40. minutil, kui jala sai valgeks Rodrigo de Paul ning 84. minutil viis Lautaro Martinez Argentina 2 : 0 ette. Sealjuures mõlema tabamuse eeltöö tegi Lionel Messi, kes sahistas ise lisaminutitel karistuslöögist võrku ja tõi tabloole lõppseisu 3 : 0.

Teises tabelipooles mängivad finaalipileti eest Peruu ja Brasiilia. Kodukamaral palliv Brasiilia alistas Tšiili 1 : 0, kohtumise ainsa värava lõi Lucas Paquetá 46. minutil. Põnevaima veerandfinaali eest hoolitsesid Peruu ja Paraguay, kelle matšis oli rohkem tabamusi kui ülejäänud kolmes kohtumises kokku.

Paraguay läks mängu 11. minutil Gustavo Gómezi tabamusest juhtima, kuid sama mees suunas kümme minutit hiljem palli ka oma väravasse. Puhkama mindi juba Peruu 2 : 1 eduseisus, kui skoorida õnnestus nende ründajal Gianluca Lapadulal.

Ka teisel poolajal löödi kolm väravat, kui Júnior Alonso viigistas 54. minutil seisu, Yoshimar Yotún viis Peruu taas 80. minutil ette ning Gabriel Ávalose lisaminutite tabamus tegi lõppskooriks 3 : 3. Nii selgus selleski paaris poolfinalist penaltiseerias, kus 4 : 3 jäi peale Peruu.

Poolfinaalid peetakse Eesti aja järgi ööl vastu kolmapäeva, Lõuna-Ameerika meister selgub eeloleval nädalavahetusel. Valitsev meister on Brasiilia, kes kaks aastat tagasi alistas turniiri finaalis 3 : 1 Peruu.