JALGPALLIPIDU: Kopenhaageni tänavatel käib möll. Tegelikult tuksub jalgpallirütmis kogu rahva süda.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
5. juuli 2021, 09:52

Kopenhaageni vutimelust räägivad eestlane Andreas ja taanlane Michael

Eestlase elu keset vägevat jalgpallimöllu: „Ega taanlased viimasel ajal nädalavahetuseti eriti ei maga!“

Taani jalgpallikoondis on Euroopa meistrivõistluste poolfinalist ning vutieufooria on vallutanud väikeriigi iga nurgakese. Rahvuskoondise särgid on ammu välja müüdud ja nädalavahetuseti on tänavatel festival – ja täiesti õigustatult, sest šokiga EM-turniiri alustanud meeskond mängib lõbusat jalgpalli, mida jätkates poleks midagi imestada, et nad suurturniiri võiduka lõpuni välja purjetavad. Veerandfinaalis tehti 2 : 1 tuul alla Tšehhile ja nüüd kohtutakse poolfinaalis Inglismaaga.

12. juuni Kopenhaagenis. Taani jalgpallikoondise suurim staar Christian Eriksen kukub sadade miljonite televaatajate silme all kokku. Taanlase süda seiskus ja tegelikult arvasid ilmselt kõik õõvastavat sündmust pealt näinud inimesed, et see mees on läinud. Sama on hiljem tunnistanud ka Erikseni pereliikmed, kaasa arvatud tema laste ema Sabrina. Taani jalgpallikoondis näitas sel hilisõhtul üles aga suurepärast meeskonnavaimu: eesotsas kapten Simon Kjäriga anti Eriksenile esmaabi, meedikute saabudes moodustati tiimikaaslase kaitseks kaamerate eest inimkilp ning Kjär ja väravavaht Kasper Schmeichel käisid šokipisarates vappunud Sabrinat lohutamas.

Edasi lugemiseks: