Toto Wolff.

Foto: CHRISTIAN BRUNA/Scanpix
Vormel 1
5. juuli 2021, 08:51

Mercedese tiimiboss: Hamiltoni rekordiline tiitlivõit tundub kahtlane

Eilse F1 etapi järel on seitsmekordne maailmameister Lewis Hamilton juba 32 punktiga maas Max Verstappenist. Mercedese tiimipealik Toto Wolff nentis, et hetkel on briti tiitlivõitu keeruline näha, kuid võitlus pole veel läbi.

Vormel 1 sarja üheksas etapp sõideti eile Austrias. Kolmandat sõitu järjest sai poodiumi kõige kõrgemale astmele hüpata Red Bulli sõitja Max Verstappen. Teise koha sai Mercedese mees Valtteri Bottas ja kolmas oli McLareni nooruk Lando Norris. Kuigi seitsmekordne maailmameister Hamilton kihutas vahepeal ise teisel kohal, oli tal masina tagaosaga probleeme ja nii lõpetas ta kokkuvõttes hoopis neljandana.

„Oleksin vabalt võinud teisena finišeerida, kuid äkki läks midagi katki. See tähendas täna suurt punktikaotust,“ nentis Hamilton, kes sai neljanda positsiooni eest 14 punkti. Võrdluseks: sõidu võitnud Verstappen teenis 26 silma. „Oleme neist (Red Bullist) väga kaugel ja meil on veel palju tööd vaja ära teha. Kogu tiim peab appi tulema. Peame asju paremaks saama ja leidma oma esitustes kindluse, muidu hakkab üha rohkem olema selliseid sõite,“ lisas Hamilton.

Üldarvestuses on oma esimest tiitlit jahtiva Verstappeni edu briti ees juba 32 punkti. Mercedese tiimijuht Toto Wolff nentis, et kuigi sel hooajal loodeti näha Hamiltoni rekordilist kaheksandat tiitlivõitu, on see hetkel kauge unistus, kuid mitte siiski päris võimatu. „Loomulikult on igast punktist ilmajäämine löök. Lewis kaotas neljanda kohaga lõpetamise tõttu kuus punkti võrreldes sellega, kui palju oleks ta saanud teise koha eest. 14 punkti Verstappenile ära anda ei ole tore ja nüüd on see (Hamiltoni esikoht) meie jaoks kahtlane. Aga see kõik pole veel sugugi läbi. Ta kaotab Maxile 32 punktiga, aga see on vaid ühe sõidu jagu, kui keegi (st Verstappen) peaks sõidu pooleli jätma. Siis on Hamilton tal taas kandadel,“ arutles Wolff.

Hooaja järgmine etapp saab olema Suurbritannias ehk tegemist on Hamiltoni kodusõiduga. Silverstone’i ringrajal asutakse kihutama 18. juulil.