Martin Mačković ja Miloš Vasic.

Foto: EPA/URS FLUEELER/Scanpix
Sõudmine
5. juuli 2021, 11:34

PAHANDUS OLÜMPIA EEL! Serbia sõudja andis Tokyos positiivse koroonaviiruseproovi (1)

Juuli teises pooles algavate olümpiamängude eel on endiselt fookuses koroonaviirus. Oma osa sellest sai Serbia sõudja Milos Vasić, kes Tokyosse jõudes andis positiivse proovi.

Serbia olümpiakomitee kinnitas, et olümpiapaika sõitnud Vasić andis positiivse proovi, kuid korraldajate sõnul ei ole tal sümptomeid tekkinud. Serblane peab seitse päeva viibima karantiinis ja seejärel andma kaks negatiivset testi, enne kui tal lubatakse taas olümpiaks valmistuma hakata.

Insidethegames.biz portaal vahendas Serbia olümpiakomitee sõnumit ka selle kohta, et sõudmisdelegatsiooni teised liikmed ehk Jovana Arsić, Vasici paariline Martin Mačković ning treener Nikola Stojić andsid Tokyos asuvas Haneda lennujaamas negatiivsed proovid.

Serblane pole esimene Tokyosse lennanud sportlane, kellelt on koroonaviirus avastatud. Kui eelmisel kuul jõudis Jaapanisse üheksaliikmeline delegatsioon Ugandast, andis üks treener positiivse proovi hoolimata sellest, et ta oli AstraZeneca vaktsiiniga vaktsineeritud ja enne reisi andnud negatiivse proovi. Kuna kõik delegatsiooni liikmed tunnistasid, et olid positiivse proovi andnud treeneriga lähikontaktis, pandi nemadki hotelli luku taha ja nad tohtisid treenima asuda alles möödunud laupäeval.