Matiss Kivlenieks kodusel jäähoki MMil.

Foto: SIPA/Scanpix
Jäähoki
5. juuli 2021, 16:35

TRAGÖÖDIA: suri 24aastane Läti jäähokitalent (1)

Jäähokiliiga NHL klubi Columbus Blue Jackets teatas, et meeskonna väravavaht Matiss Kivlenieks suri pühapäeva õhtul õnnetuse tagajärjel. Lätlane oli kõigest 24aastane.

Michigani politsei selgitas traagilist intsidenti portaalile The Athletic. Sportlane tähistas nende sõnul koos tiimikaaslastega USA iseseisvuspäeva. Ühel hetkel kaotasid pidulised kontrolli ühe ilutulestiku raketi üle ning põgenesid seetõttu mullivannist. Kivlenieks libises ja kukkus peaga vastu betoonpõrandat niivõrd õnnetult, et suri tekkinud vigastustesse.

Lätlasest väravavahi surma puhul avaldas Blue Jackets tema lähedastele kaastunnet.

„Oleme šokeeritud ja tunneme Matiss Kivlenieksi kaotamise pärast kurbust. Avaldame sügavakaastunnet ta emale Astridale, tema perekonnale ja sõpradele sel raskel ajal. Kivi oli väljapaistev noormees, kes naeratas igal päeval kõigile ning neli aastat, mis ta meiega veetis, ei unune kunagi,“ sõnas Columbus Blue Jacketsi üks juhte John Davidson.

Kivlenieks kuulus Blue Jacketsi süsteemi 2017. aastast. NHLis sai ta kirja koku kaheksa matši, peamiselt tegi ta kaasa taseme võrra nõrgemas liigas AHLis, kus esindas Cleveland Monstersit.

Kevade lõpus Riias toimunud jäähoki MMil tegi Kivlenieks Läti koondise eest kaasa neljas mängus, seejuures aitas ta meeskonnal alistada avamatšis Kanada.