Ka tänavu jääb Melbourne'i ringraja stardisirge tühjaks.

Foto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
6. juuli 2021, 10:18

Legendaarne vormel 1 etapp jääb teist aastat järjest ära

Vormel 1 sarja Austraalia GP korraldajad ning Victoria osariigi valitsus teatasid, et koroonapandeemia piirangute tõttu jääb Melbourne'i etapp teist aastat järjest ära.

Võistluste korraldaja ütles teates, et Austraalia range piirikontroll ja karantiininõuded ei võimalda riigis suuremaid võistlusi pidada. Sarnane otsus tehti mootorratta ringrajasõidu võistlussarja MotoGP osas.

McLareni masinat rooliv Austraalia piloot Daniel Ricciardo oli koduse võistluse tühistamise pärast nördinud. „See on kõigi sõitjate jaoks suur pettumus, et me novembris Austraaliasse ei jõua. Kuid samas mõistame selle põhjuseid. Isiklikult ma ei jõua ära oodata, millal jälle kodus võistelda saan. Aga küllap on siis veelgi parem tunne, kui viimasest korrast on nii palju aega möödas,“ kommenteeris Ricciardo pressiteate vahendusel.

Vormelisarja tegevjuht Stefano Domenicali on siiski kindel, et hooajal sõidetakse 23 etappi. Austraaliale asendust pole veel valitud, kuid nii möödunud kui tänavusel hooajal sõidetakse paaril ringrajal kahel nädalavahetusel järjest. Nii sõideti möödunud nädalatel Red Bulli ringrajal Steiermargi ja Austria GP. Nii on üheks loogiliseks variandiks Saudi Araabias kahe etapi pidamine.