F1 võidusõit Austrias.

Foto: Hasan Bratic/SIPA
Vormel 1
6. juuli 2021, 19:52

Austraalias kihutada ei saa? Pole hullu, sest F1 kalendrisse on juba leitud võimalikud asendused

Kui värskelt selgus, et vormel 1 sari ei saa tänavu Austraalias startida, on planetf1.com portaali andmetel juba asenduseks leitud paar alternatiivset võistluspaika, et terve hooaeg ikkagi ära pidada.

21. novembril pidi F1 võidusõit toimuma Austraalias, kuid sealsete koroonaviirusest tingitud piirangute tõttu jäeti see ära. Nimelt peab riiki saabumisel viibima 14 päeva karantiinis, kuid kuna veidi enne seda toimub Brasiilia GP, ei ole see tiimide ja sõitjate jaoks võimalik. Seetõttu otsustati Austraalia etapp ära jätta, aga sarja boss Stefano Dominecali on kindel, et õnnestub siiski ära pidada täismahus ehk 23 etapiga võidusõiduhooaeg.

„Meil on asendamiseks mitmeid variante,“ vahendas planetf1.com tema sõnu. „Lähinädalatel peame nende võimaluste korraldajatega läbirääkimisi ja anname teada, kui vestlused on lõppenud.“

Portaali planetf1.com andmetel on kõige suurem tõenäosus, et Austraalia etappi asendavad kas Hiina GP või sõidetakse teist korda Bahreinis, kus kihutati ka hooaja avaetapil. Järgmisena kihutatakse aga hoopis Suurbritannias, kus etapp on kavas 18. juulil.