Argentina mängijad penaltiseeria võitu tähistamas

Foto: AP/Scanpix
Jalgpall
7. juuli 2021, 07:40

VIDEO | Verine Messi ja väravavahi ulmeline penaltiseeria kindlustasid Argentina-Brasiilia finaali (3)

Täna öösel peetud Lõuna-Ameerika jalgpallimeistrivõistluste ehk Copa America teises poolfinaalis alistas Argentina koondis Colombia penaltiseeria järel ja kohtub kullalahingus igipõlise rivaali Brasiiliaga.

Argentina läks kohtumist juhtima juba 7ndal minutil, kui Lionel Messi andis suurepärase söödu Lautaro Martinezile, kes palli võrku tulistas. Kusjuures turniiril suurepärast mängu tegeva Messi jaoks oli see juba viiendaks resultatiivseks sööduks.

Kohtumine oli üsna võrdne ning argentiinlased karistati 61sel minutil ka ära, kui Luis Diaz tegi seisuks 1:1. Viigiseisus oli Argentinal veel kaks väga head võimalust, ent tablool püsis viik normaalaja lõpuni. Kuna Copa Americal enne finaali lisaaega ei mängita, siis tuli kohe minna penalteid lööma.

Mäng oli muidu colomblastele omaselt väga võitluslik ning nad tegid kõik selleks, et peatada turniiri hetke parimat mängijat Messit. Colombia teenis kuus kollast kaarti ja need kõik tulid vigade eest just Messi vastu. Kusjuures terve teise poolaja mängis Messi verest nirguva hüppeliigesega.

Penaltiseerias tõusis Argentina kangelaseks nende väravavaht Emiliano Martinez. Esmalt lõid penaltid sisse Argentina poolt Messi ja Colombia poolt Juan Cuadrado, ent järgmises ringis eksiti mõlemalt poolelt. Kui argentiinlaste Rodrigo de Paul kõmmutas üle, siis Davidson Sanchezi penalti tõrjus Martinez. Edasi argentiinlased (Leandro Paredes ja Lautaro Martinez) ei eksinud ning Martinez tõrjus omakorda veel kaks penaltit ning Argentina oli finaalis. Kusjuures Martinezi puhul torkas silma kõva vastaste sõnadega töötlemine, näiteks öelnud ta ühele colomblasele vahetult enne lööki: „Jälgi, kuidas ma su ära söön.“

Argentina kangelaseks tõusnud Emiliano Martinez tõrjus kolm penaltit, kaasa arvatud Yerry Mina oma

Foto: Reuters/Scanpix

Argentina kohtub Brasiiliaga Eesti aja järgi laupäeva öösel vastu pühapäeva kell kolm. Argentina pole ühtegi rahvusvahelist suurturniiri võitnud alates 1993. aastast. Brasiilia võitis Copa America kaks aastat tagasi, kui finaalis alistati Peruu. Kusjuures vastuolulises poolfinaalis oldi parem just Argentinast.