NHLi tänavune meister Tampa Bay Lightning

Foto: USA TODAY Sports / Scanpix
Jäähoki
8. juuli 2021, 08:29

VIDEO | Kuldne duubel: NHLi meistriks krooniti Tampa Bay

Jäähokiliiga NHLi Stanley Cupi võitis teist aastat järjest Tampa Bay Lightning, kes alistas finaalis mängudega 4 : 1 Montreal Canadiensi.

Finaalseeria viienda kohtumise võitis Tampa Bay kodus 1 :  0, otsustav värav löödi teise kolmandiku keskel, kui Ryan McDonaughi ja David Savardi eeltöö realiseeris liiga uustulnuk Ross Colton.

Play-off'ide kõige väärtuslikuma mängija auhinna ehk Conn Smythe Trophy võitis Tampa Bay venelasest väravavaht Andrei Vasilevski, kes lasi finaalseerias enda seljataha vaid kaheksa litrit. Tema roll oli väga suur ka välgumeeste finaali pääsemises, kui ta hoidis poolfinaali otsustavas seitsmendas matšis New York Islandersi mängijad kuival. Viimati sai sama aunimetuse väravavaht 2012. aastal, kui parimaks valiti Los Angeles Kingsi kollkipper Jonathan Quick.

Tampa on viimase 30 aasta jooksul kolmas meeskond, kes võitis kaks järjestikust tiitlit. Sama trikiga said hakkama ka Pittsburg Penguins aastail 1991-92 ning 2016-17 ja Detroit Red Wing hooaegadel 1988-99, kokku on Lightning võitnud kolm meistrikulda.

Ajaloolise saavutusega sai hakkama ka Tampa Bay neljanda viisiku mängija Pat Maroon, kes võitis 2019. aastal tiitli St. Louis Bluesiga ja kolis seejärel Lightningisse. Enne Marooni olid kahe erineva meeskonna särgis kolme järjestikuse meistritiitlini jõudnud vaid Ed Litzenberger (1961–63) ja Eddie Gerard (1920–22).

Aasta tagasi kindlustas meeskond esikoha „mullis“, tänavu sai Steven Stamkos ja tema kaaslased karika pea kohale tõsta kodupubliku ees. „See tähendab meile palju. Eelmine aasta ei saanud me mullis fännide ja peredega tähistada. Nüüd ei jõua ma ära oodata, millal saan nendega koos olla,“ kommenteeris Stamkos kohtumise järel.