Connah´s Quay ja Belgradi Partizani matš 2019. aastal.

Foto: Imago / Scanpix
Jalgpall
8. juuli 2021, 15:31

Jalgpallist kirjutaja Andres Must peab EMi ajal Õhtulehes päevikut, kus mõtiskleb nii vutiväljakul kui ka selle kõrval toimuva üle

MUST PÄEVIK | Põhjus osutada ühele väiksele Walesi jalgpalliklubile

Flora fännid võivad rahul olla. Ja seda mitte ainult seepärast, et jalgpalliklubi Flora üleeile õhtul ühele Malta klubile UEFA Meistrite liiga esimese eelringi avamängus tuule alla tegi, vaid ka seepärast, et Tallinnas peetud mängu toimimisaeg ei kattunud Euroopa meistrivõistluste poolfinaaliga Itaalia ja Hispaania vahel. Nii said Flora mängul käinud inimesed võimaluse osa saada jalgpalliõhtust selle potentsiaalses terviklikkuses jõudes EMi ajaks enam vähem sobivalt koju või taas avatud kõrtsidesse.

Ometi on klubi- ja koondisejalgpalli ühildada püüdvate Euroopa jalgpallihuviliste seas ka neid, kes sellisest meeldivast võimalusest ilma jäeti. Üks sellistest võistkondadest on Floraga samas sarjas mängiv Walesi klubi Connah´s Quay Nomads F.C, kelle eilne kodumäng Armeenia klubiga Alashkert algas täpselt tund enne Inglismaa ja Taani mängu ehk teisiti öelduna algas Walesis peetud mängu teine poolaeg just siis, kui Londonis avavile anti. Ja kuna Walesis peetud mängu teisele poolajale tiksus juurde üle veerand tunni lisaminuteid, võisid Walesi klubi fännid parimal juhul jõuda EMi jaoks telerite ette teise poolaja keskpaigaks.

Edasi lugemiseks: