Roger Federer Wimbledoni turniirilt lahkumas.

Foto: POOL/Scanpix
Tennis
8. juuli 2021, 16:34

KAS ÜHE SUURE MEHE LÕPP? Endine esireket ei oska öelda, kas ta plaanib veel mainekal Wimbledoni turniiril mängida

Pikalt maailma tennisetippu kuulunud Roger Federer langes selle aasta Wimbledoni turniiril konkurentsist veerandfinaalis ja šveitslane tunnistas, et ei oska öelda, kas kavatseb veel kunagi sinna naasta.

Endine esireket ja praegu maailma edetabelis kaheksandal kohal olev Federer kohtus maineka muruturniiri veerandfinaalis Poola esindaja Hubert Hurkacziga. Edetabeli 18. mees alistas 39aastase Federeri 6 : 3, 7 : 6 (4), 6 : 0.

„Loomulikult tahaksin siin veel mängida, aga minu vanuses ei tea kunagi, mis järgmise nurga taga ootab. Räägin oma tiimiga läbi ja siis vaatame edasi. Mõtleme, mida on tarvis teha, et saada paremasse vormi ja olla konkurentsivõimelisem,“ vahendas Federeri sõnu BBC. Kui küsiti, kas tänavune Wimbledon jääb tema jaoks viimaseks, vastas šveitslane nii: „Ma ei tea. Ma tõesti ei tea. Pean ennast koguma.“

Federer lisas, et tema järgmise aasta eesmärgiks on siiski veel Wimbledonile tagasi jõuda. „Pääsesin sel aastal siia mängima ja olen selle üle väga õnnelik. Pärast Wimbledoni istume maha ja arutame kõike järgnevat.“

Kogenud šveitslane on Suure Slämmi turniiridel võidutsenud lausa 20 korda, sealjuures oma meelisturniiril Wimbledonil on ta triumfeerinud kõige rohkem ehk kaheksal korral. Viimati sai ta maineka muruturniiri trofee pea kohale tõsta 2017. aastal.