Ken-Mark Minkovski.

Foto: Stanislav Moškov
Kergejõustik
9. juuli 2021, 20:32

Kaugushüppes kümnendaks tulnud Minkovski: esikaheksa oli kindlasti jõukohane

Tallinnas Kadrioru staadionil toimuval kergejõustiku U23 EMil sai Ken-Mark Minkovski kaugushüppe lõppvõistlusel tulemusega 7.14 kümnenda koha. See on Eesti koondise senine parim tulemus, ent 19aastane sportlane usub, et talle oli jõukohane ka kaheksa parema sekka jõudmine.

Selleks pidanuks ta hüppama 7.37 — sama palju oli Minkovski hüpanud eilses kvalifikatsioonis, kust pääses edasi viimasena ehk 12ndana.

„Teinuks samasuguse hüppe nagu eile, siis oleks kolm katset juurde saanud. Kindlasti oli see jõukohane, aga puudu jäi kaugushüppe kogemusest ja tehnikast. Ei saanud päris samasugust jooksu nagu eile. Võib-olla see [pisut vigane] jalg ka alateadlikult mõjutas,“ sõnas eestlane.

Finaalis jättis tema esitusele väikese jälje lähendajalihase vigastus. „See veidi häirib, aga kaob ära, kui paar päeva puhkust anda. Kaks päeva järjest hüppamine võib-olla ärritas teda natuke rohkem.“

Kuigi hüppamise ajal puhus vastutuul ja keset võistlust hakkas ka vihma sadama, siis tingimuste üle Minkovski ei kurtnud. „Polnud hullu ausalt öeldes. Mulle vihmaga vahel meeldibki hüpata. Ja minu katsetel tuul vähemalt päris vastu polnud.“

Ka võistlusega jäi ta kokkuvõttes rahule. „Kodupubliku ees sain võistelda, rõõmsa tuju sain ka kätte. Oleksin saanud natuke paremini teha, aga pole hullu. Järgmine kord!“

Minkovski võistleb veel ka 4 x 100 m teatejooksus, kus tal on kolmas vahetus. „Praeguse plaani järgi alustab Lukas Lessel, Henri Sai on järgmine, siis olen mina ja jooksu lõpetab Robin Sapar. Tahaksime kindlasti finaali saada. See on esimene eesmärk ja edasi vaatame sealt,“ selgitas ta.

Kaugushüppe võitis 8.10ga šveitslane Simon Ehammer, kelle põhialaks on kümnevõistlus.

Marleen Mülla sai Teivashüppe kvalifikatsioonis 13. koha ehk jäi esimesena finaalist välja. Nii algkõrguse 3.90 kui ka 4.05 ületas ta avakatsel, ent 4.20 enam ei alistunud.

„Ei oska öelda, mis võis valesti minna. Võib-olla oli endal närv sees. 3.90 ja 4.05 peal oli tunne hea, aga 4.20-l lagunes kõik ära. Vahetasime teivast. Võtsime jäigema, sest eelmine jäi pehmeks. Aga täna ei õnnestunud. Midagi pole teha, tuleb leppida sellega, mis on, ja soovida teistele edu finaaliks,“ sõnas Mülla.

Eelmisel nädalal oli Hennit Küppase õpilane viinud Rakveres isikliku rekordi 4.30ni. Seal ründas ta ka Eesti rekordit, ent kõrgus 4.37 tol korral veel ei alistunud.

„Hooaeg on üleüldse sujunud hästi. Kõik on tõusvas joones läinud. Ainult ühel võistlusel oli tulemus alla 4 meetri. Hea on see, et 4.15 peal on tekkinud stabiilsus. Kahjuks siin seda ei tulnud, aga midagi pole teha. Nüüd tuleb ilmselt [võistluskalendris] kuu pikkune paus. Vaatame, võib-olla otsime välisvõistlusi. Aga augustis on Balti matš, sinna tahaks kindlasti minna,“ lausus Mülla.