Gareth Southgate.

Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
11. juuli 2021, 14:04

Inglismaa koondise peatreeneri palve fännidele: ärge karjuge vastaste hümni ajal (9)

Täna õhtul selgub Euroopa meister jalgpallis ja tähtsa mängu eel andis inglaste loots Gareth Southgate oma fännidele väikese nõuande.

Inglismaa fännid on EM-finaalturniiril vastaste hümnide ajal karjunud, kuid Southgate palus seda finaalis Itaalia vastu mitte teha. „On tähtis, et meie toetajad austaksid alati vastast ja teame tegelikult oma kogemusest, et kui mängime võõrsil ja vastaste fännid meie hümni maha vilistavad, inspireerib see meid veel rohkem,“ vahendas Inglismaa peatreeneri sõnu Metro.com. „Arvan, et see (vastaste hümni mahakarjumine – toim)“ ei aita meie tiimi. Usun, et saame vastasvõistkonda mängu ajal mahavilistamisega hirmutada, aga hümn on erinev ja seda tuleb austada.“

Sama sõnas oma sotsiaalmeedias ka endine koondislane Gary Lineker. „Need õnnelikud, kes lunastavad endale pileti – palun ärge karjuge Itaalia hümni maha,“ kirjutas Lineker Wembleyl toimuva finaali kohta. „A) See (Itaalia hümn) on väljapaistev muusikapala ja väärib kuulamist. B) See on kohutavalt ebaviisakas ja ilma igasuguse klassita käitumine,“ lisas ta.