Martin Järveoja ja Ott Tänak 2020. aastal Rally Estonia poodiumil. Eesti etapp on üks üheksast, mille koht on kindel ka järgmisel aasta.

Foto: Mari Luud
WRC
11. juuli 2021, 17:05

WRC promootor kinnitas järgmise aasta kalendrisse üheksa rallit ja teatas EM-sarja ülevõtmisest

WRC-sari avaldas üheksa riiki, mis järgmisel aastal võõrustavad etappe. Lahtised on veel nelja ralli toimumispaigad. 

2022. aasta hooaeg algab 20. jaanuaril Monte Carlos, teine etapp toimub Rootsis 24.-27. veebruarini. Kalendris on koht ka Portugali, Itaalia, Kreeka, Hispaania, Jaapani, Eesti ja Keenia võistlustel, kuid nende kuupäevad ja järjekord pole veel teada. Sealjuures viimane neist sõlmis WRC-sarjaga lepingu 2023. aastani.

Kokku peaks 2022. aastal toimuma kuraditosin etappi. Sellel aastal kalendrisse kuuluvates rallidest pole uue aasta kalendris veel Horvaatia, Soome ega Belgia etappi. Motorsport.com kirjutas, et ühele kohale kandideerib ka Suurbritannia, mis peale MM-sarjast eemalejäämist on valmis korraldama asfaldietappi.

Samas FIA rallidirektor Yves Matton tõdes, et järgmisel aastal soovitakse korraldada rohkem etappe väljaspool vana mandrit. „2022. aasta esimeses pooles on see keeruline, kuid enne kriisi oli meie eesmärk teha 50/50 osakaaluga kalender Euroopa ja muu maailma vahel. 2022. aastal võime eeldada, et meil on võimalik sihtmärgini jõuda,“ ütles ta „Kindlasti näeme järgmisel aastal ülemeremaade etappe, kuid neid on rohkem aasta teises pooles.“

Näiteks 2023. aastal soovib MM-sari jõuda Ameerika ühendriikidesse. Samuti teatas WRC promootor, et nad hakkavad edaspidi FIA egiidi all korraldama Euroopa meistrivõistlusi (ERC).  

WRC promootori Jona Siebeli sõnul on tegu mõlemale sarjale kasuliku tehinguga. „Meil on meeskonnas kõrgel tasemel korralduse, reklaami ja teleülekannete kogemus ning ootame koostööd FIAga, et arendada ERC-sari rallipüramiidi lahutamatuks osaks,“ ütles Siebel .

„Näeme ERCs, mis on keskendunud Euroopa suurematele turgudele, tugevat kasvupotentsiaal,. Meie eesmärk on selle identiteedi edasi arendamine, samal ajal soovime selle sulatada ühte WRC-struktuuriga.“