Novak Djokovic Wimbledoni võidutrofeega

Foto: AP / Scanpix
Tennis
11. juuli 2021, 20:37

Djokovic võitis Wimbledoni turniiri, millega kordas Federeri ja Nadali rekordit

Maailma esireket Novak Djokovic alistas Wimbledoni tenniseturniiri finaalis 6 : 7, 6 : 4, 6 : 4, 6 : 3 itaallase Matteo Berrettini.

25aastase Matteo Berrettini (ATP 9.) näitas legendaarsele Djokovicile südi vastupanu, kui läks avasetti 4 : 1 ja 5 : 2 juhtima ning sai kasutada settpalli, kuid serblane pääses mängu tagasi. Avaseti võitja otsustati kiires lõppmängus, mille võitis siiski Berrettini skooriga 7 : 4.

Teist setti alustas tugevamalt Djokovic, kes läks juhtima 4 : 1 ning võitis selle 6 : 4. Häälekate Itaalia fännide tugi ning mängu jooksul löödud 16 ässa ei aidanud Berrettinit ka kolmandas ja neljandas setis, mille serblane noppis skooridega 6 : 4 ja 6 : 3.

Kolm tundi ja 24 minutit kestnud matš oli Djokovici 30. suure slämmi finaal. Ta on võitnud neist 20, sama palju esikohti on ka Roger Federeril ja Rafael Nadalil. Serblane võib tänavu teha ajalugu ja võita esimese mehena kalendriaastal kõik neli suure slämmi turniiri. Selleks peab ta lõpetama esikohal US Openil. Kui 34aastane tennisist lõpetab esikohal ka Tokyo olümpial, siis võib temast saada esimene „kuldse slämmi“ (kalendriaastal neli suure slämmi esikohta ja olümpiakuld – E. K.) teinud mees.