Ott Tänak ja Martin Järveoja

Foto: AFP/Scanpix
WRC
12. juuli 2021, 11:18

Tänak Rally Estonia eel: konkurents Toyotaga saab olema tihe, rallid võiksid olla lühemad (1)

Sel nädalal jõuab kauaoodatud autoralli MM-etapp taas Eesti teedele. Viimased kolm aastat WRC autoga kodumaal võidutsenud Ott Tänak kavatseb seeriat jätkata, kuid on kindel, et konkurendid Hyundai elu lihtsaks ei tee. 

„Hyundaiga on algusest peale olnud keeruline kiiretel rallidel Toyotaga konkureerida, kuid eelmine aasta tegime selles osas head tööd. Selleks aastaks on nad kindlasti reageerinud ja konkurents saab olema tihe,“ kommenteeris Tänak Betsafe’i blogis.

Erinevalt eelmisest aastast on Rally Estonia taas kavas südasuvel. Tänaku sõnul võib see muuta võistlustrassid mõnusamaks.

„Kuna teed on siin üldiselt pehmed, siis suvel on kindlasti suurem lootus näha kuiva ilma ja tänu sellele võiksid ka teed paremini kesta. Äikeseilmade tõttu võib ilm olla ebastabiilsem, mis teeb ehk ralli jällegi huvitavamaks, aga üldiselt on rehvivalik siin lihtne ja ilma tõttu väga palju ei muutu,“ arvas Tänak.

Meedias ja fännide seal on viimastel aastatel arutletud selle üle, et rallide viimased võistluspäevad kipuvad olema igavad ja kaaluda võiks formaadi muutmist. Eesti ralliässa arvates oleks ka sõitjate jaoks parim lahendus see, kui rallid muudetaks lühemaks, kompaktsemand ning need toimuksid kahel päeval. 
„Pikad üritused muutuvad alati lõpuks igavaks ja üksluiseks. Spordi puhul on samuti ikkagi oluline, et võistlus oleks kompaktne ja põnev. Praegune formaat on juba kümneid aastaid vana,“ ütles ta.