Thierry Neuville

Foto: AFP/Scanpix
WRC
12. juuli 2021, 14:18

Thierry Neuville: seis on kehv, peame riskima!

Ott Tänaku meeskonnakaaslane Thierry Neuville teab, et tema seis autoralli MMi üldarvestuses on võrreldes Toyota pilootidega kasin, ent samas arvab ta, et see võib just tema võimalus olla.

Neuville loodab Tänaku kogemustele toetudes Eestis kiire olla ning usub ühtlasi, et Toyota mehed ei pruugi enda maksimumi välja panna.

„Kui me vaatame üldtabelit, siis on näha, et viimane nädalavahetus (Keenias) mõjus meile väga valusalt. Ma ei arva, et see võib olla MM-sarjas pöördepunkt, aga kõike arvesse võttes on kaotusseisu tagasitegemine oluliselt raskem. Toyota mehed on vahe sisse teinud ja nad võivad leppida ka teiste või kolmandate kohtadega,“ arvas Neuville ralliportaali DirtFish veergudel.

„Kui nad näevad, et me oleme väga tugevad, võivad nad võtta rahulikumalt ja tuua kindlad punktid teise ja kolmanda või kolmanda ja neljanda kohaga,“ lisas Neuville.

Belglane teab, et Rally Estonial Toyota meestele alla jäädes kahanevad tema šanssid MM-tiitli võitmiseks minimaalseks.

„Väga selge on see, et kui meil tuleb Toyotaga tihe rebimine, siis meie peame võtma rohkem riske, sest allajäämine teebh meie olukorra veel hullemaks. Ja kui Tahad MM-tiitlit saada, pead sihtima esimesi kohti. Riskeerimine on alati keeruline, aga ma teen seda igal juhul, et oma lootuseid elus hoida. Kas ma tahan võita? Ma tahan seda iga kord!“ kinnitas belglane.