Ott Tänak mullu Eestis kihutamas.

Foto: Aldo Luud
WRC
13. juuli 2021, 14:11

Enesekindel Latvala: me ei karda koduteedel kihutavat Tänakut! (4)

Toyota tiimipealik Jari-Matti Latvala on sel nädalavahetusel sõidetava Rally Estonia eel kindel kui kalju ning usub, et kuigi eestlane Ott Tänak saab olema kodumaa teedel kiire mees, ei ole mõtet teda peljata.

Mullu oli Rally Estonia WRC-kalendri esimene etapp, mis sõideti pärast koroonaviirusest tingitud pausi. Esikoha kirjutas toona oma saldosse just koduteedel kihutanud Tänak. Hyundai suure konkurendi Toyota tiimipealik Jari-Matti Latvala ei taha eestlast alahinnata, kuid on kindel, et sel aastal on tema meeskond Eestis toimuvaks võidukihutamiseks paremini valmis.

„Eelmisel aastal ei olnud sõitjad Eestis autoga päris rahul. Sealsed väiksemad teed tõid kiirused alla ja me ei olnud selleks valmis. Tegime enne teste kiiretel teedel ja see tähendab, et mõned tehnilised kohad olid meie jaoks rasked ja me polnud sellel tasemel, kus oleksime pidanud. Eelmine aasta oli meie jaoks üllatus, me polnud selleks valmis,“ vahendas soomlasest pealiku sõnu ralliportaal Dirtfish.com.

Latvala jätkas Tänaku kartmise osas nii: „Ta on muidugi väga tugev. Tema kiirus on tänavu olnud veel parem kui eelmisel aastal, aga tal on olnud ka probleeme. Igal juhul on ta väga näljane. Oleme selleks valmis, aga me ei karda teda.“

Tiimibossi toetas Toyota sõitja Elfyn Evans. „Pole mingit küsimust, et Ott hakkab väga kiiresti sõitma. Ta oli eelmisel aastal seal peaaegu võitmatu. Tahame ise paremaks saada ja võita, aga eks näis, kuidas läheb. Me ei karda teda ja kindlasti ei hakka me juba enne starti alla andma.“

Rally Estonia esimene katse sõidetakse sel neljapäeval, võitja selgub pühapäeval.