Rauno SappinenFoto: Stanislav Moškov
Jalgpall
14. juuli 2021, 23:03

Selgus ajalugu teinud Flora järgmine vastane (1)

FC Flora jalgpalliklubi jõudis esimest korda ajaloos UEFA meistrite liigas järgmisesse ringi. Kahe mängu kokkuvõttes saadi 5 : 0 jagu Malta hõbedameeskonnast Hiberniansist. Teises eelringis kohtutakse Varssavi Legiaga.

Eelmisel nädalal Lillekülas tõid Florale 2 : 0 võidu Rauno Sappineni tabamused. Teisipäeval võõrsil haaras Flora taas kiirelt mänguohjad enda kätte ning juba 25. minutil viis Sergei Zenjov tallinlased juhtima. Zenjov spurtis üle väljaku vastaste karistusalasse, mängis seal Sappineniga seina ning virutas palli alla nurka. 33. minutil tegi sarnase spurdi maltalaste värava suunas Sappinen ning realiseeris olukorra kindlalt. Sappinen on Flora eest eurosarjades löönud kokku juba seitse tabamust.

Kahe mängu peale kokku 0 : 4 kaotusseisu jäänud Hibernians püüdis küll veel olukorda päästa, kuid liiga ohtlikke olukordi ei suudetud tekitada. Hoopis vahetusest sekkunud Sten Reinkort lõi maltalaste võrku veel ühe palli ning Flora edasipääs muutus raudkindlaks.

Teises eelringis kohtub Eesti meistriklubi Varssavi Legiaga, kes alistas kahe mängu kokkuvõttes Bodö/Glmti skooriga 4 : 2. Tulevase vastase näol on tegu 15kordse Poola tšempioniga ning korra on nendega meistriks kroonitud ka praegune Flora ääreründaja Henrik Ojamaa.

Esimese eelringiga piirdunud Bodö/Glimt on omakorda valitsev Norra tšempion. Mullu lõid nad kaasa UEFA Euroopa liigas, kus lõpuks jäädi 2 : 3 alla AC Milanile. Ajaloos on eurosarjades selgelt edukam olnud Legia, kes osales hooajal 2016-17 ka meistrite liiga alagrupiturniiril, kus madistati Madridi Reali, Dortmundi Borussia ja Lissaboni Sportinguga.

Teise eelringi kohtumised peetakse juuli lõpus.