Gianluigi Donnarumma.

Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
14. juuli 2021, 17:49

Donnarumma selgitas, miks ta EM-tiitli toonud tõrjet ei tähistanud: ma ei saanud midagi aru (1)

Gianluigi Donnarumma tegi jalgpalli EMi finaali penaltiseerias mäletatavasti tõrje, mis kindlustas Itaaliale tiitli. Väravavaht kõndis aga pärast seda rahulikult minema, otsekui Euroopa meistriks tulemine oli tema jaoks rutiinne tegevus. Hiljem selgus, et itaallane ei teadnud, et see neile võidu tõi.

22aastane puurilukk tunnistas, et sai sellest aru alles siis, kui meeskonnakaaslased tormasid tema juurde tähistama.

„Ma ei tähistanud [tõrjutud] penaltit, sest ei teadnud, et olime võitnud. Olin pärast Jorginho eksimust löödud ning arvasin, et olime juba kaotanud, kuid pidin jätkama.

„Ning nüüd vaadatakse alati VARiga [videoabikohtunik] üle, kus su jalad on. Seega pöörasin pilgu kohtunikule, et saada kinnitust, et kõik oli korras. Siis nägin, kuidas meeskonnakaaslased minu poole tulid. Ma ei saanud midagi aru,“ vahendas Donnarumma sõnu Sky Sport Italia.

Ta hoidis lõpuks turniiril kolmes mängus puuri puhtana ning valiti EMi parimaks mängijaks. Tegu on alles teise korraga, mil anti see auhind väravavahile. Esmakordselt juhtus see 1992. aastal, kui valituks osutus võiduka Taani koondise puurilukk Peter Schmeichel.