Jorginho EMi kuldmedaliga.

Foto: AP/Scanpix
Jalgpall
15. juuli 2021, 15:44

Itaaliaga EMi võitnud poolkaitsja: kui vaadata tiitleid, siis peaksin mina võitma Ballon d'Ori!

Jorginhol on olnud kahtlemata edukas jalgpallihooaeg. Kui kevadel võitis ta Londoni Chelseaga meistrite liiga, siis eelmisel pühapäeval tuli poolkaitsja Itaalia koondisega Euroopa meistriks. Seejuures on ta ainuke mängija, kes tänavu mõlemad tiitlid võitis — selle põhjal võiks talle anda ju ka maailma parimale mängijale mõeldud Ballon d'Ori auhinna.

29aastane Jorginho ise usub, et kui rääkida individuaalsest oskustest, siis ei saa teda maailma tippudega võrrelda. Ent kuna parima mängija valimisel võetakse arvesse meeskondlikku edu, siis võib tal šanss olemas olla.

„Meil kõigil on unistused. Kuid kui aus olla, siis see oleneb sellest, millised kriteeriumid otsuse tegemisel arvesse võetakse. Kui räägime andekusest, siis tean, et ma pole maailma parim. Aga kui see sõltub tiitlitest, siis keegi pole sel hooajal võitnud rohkem kui mina. Kuidas saan ma end võrrelda [Lionel] Messi, Neymari või Cristiano Ronaldoga? Neil on minust täiesti erinevad omadused. Kuid kordan, et see sõltub sellest, mida arvesse võetakse,“ kommenteeris Jorginho oma Ballon d'Ori võitmise võimalusi SportTV vahendusel.

Brasiilias sündinud itaallane tegi ka individuaalses plaanis igati soliidse hooaja. Chelsea eest lõi ta 43 mänguga kaheksa väravat ning realiseeris EMi poolfinaalis Hispaaniaga mängus penaltiseerias otsustava löögi. Hiljem valiti poolkaitsja ka turniiri sümboolsesse koosseisu.

Tänavuse Ballon d'Ori peafavoriitideks on hetkel Robert Lewandowski, kes lõi Müncheni Bayerni eest 40 mänguga 48 väravat ning Lionel Messi, kes vedas Argentina lõpuks Lõuna-Ameerika meistritiitli ehk Copa America võiduni.