Foto: Stanislav Moshkov
Sisuturundus
19. juuli 2021, 15:47

Eesti suurim pannkoogirestoran Pann & Kook pakub maitsvaid pannkooke ja rohkelt rõõmu lastele

Pühapäevad on alati paremad, kui nende hulka kuuluvad mõnusad pannkoogid. Aga kas pannkooke peaks nautima vaid nädalalõpul? Oh ei, maitsvad pannkoogid muudavad iga teise päeva eriliseks.

Niisiis otsustasime ühel toredal neljapäeva lõunal (kui on puhkus, siis miks mitte) minna koos pere ja mõne sõbraga pannkooke sööma. Valisime selleks ühe pealinna parima pannkoogirestorani, milleks on T1 Mallis asuv Pann & Kook.

Olen alati olnud veidi umbusklik kaubanduskeskuse restoranide suhtes, kuid otsustasime siia tulla, sest minu kolleeg on seda kohta väga kiitnud. Tema käivat perega siin igal nädalal, sest toit on hea ja lapsed armastavad seda restot. Heakene küll, proovime siis.

Juba kolmandal korrusel asuvasse restorani sisse astudes tekkis mõnusalt soe tunne. Interjöör on ühelt poolt lihtne, kuid samas efektne. Hetkega võitis südame seinale kleebitud tapeet, mis on rõõmsameelne ja ka minimalistlik. Nagu oleks vanaema juurde pannkooke sööma tulnud?

Kogu sisekujundus on helgetes toonides ning pilku paitavad vaasis olevad lilled, mis on asetatud mitmetele laudadele. Avaras ruumis valisime ühe nendest laudadest, mis asub Lotte mänguala lähistel. Vaevalt olime jõudnud laua juurde, kui meie lapsed, neljane Liisa ja kuuene Robin, nurusid luba lastealale mängima minna. Loomulikult lubasime nad sinna ja jäime täiskasvanutega vestlema.

See muinasjutuline lasteala (kus on isegi tuld purskav lohe) näeb eriti vinge välja ja põnnidel on seal tore. Tihti on probleem, et kohvikutes ei ole korralikke lastealasid ning võsukestel hakkab õige pea igav. Siin küll seda muret ei teki. Muide, sõbralik teenindaja mainis, et korra kuus käib kohal Lotte isiklikult, et lastega mängida!

Nii, aga söögid – selle jaoks ju tulimegi siia! Esiti arvasin, et menüüs on vaid pannkoogid, aga tundub, et leidub midagi ka lapsevanematele. Mina valisin avokaadosalati metspähklite ja maasikatega ning lisaks vürtsikate köögiviljade ja peekoniga pannkoogid. Abikaasa otsustas koorese peekonipasta rucola ja parmesanijuustuga kasuks, lisaks pannkoogid kana, kukeseene ja juustu täidisega. Lastele võtsime kirsi ja tumeda šokolaadiga pannkoogid koos kookoshelvestega ning mustika ja kohupiimatäidisega pannkoogid.

Üks suurimaid üllatusi oli koorene peekonipasta, mis maitses täitsa itaalialikult. Samas oli mingi oma nüanss juurde antud peekoniga, sest itaallased vist eriti peekonipastat ei söö? Minu avokaadosalat oli üsna kerge, kuid samas toitev – ideaalne valik neile, kes tahavad figuuri hoida. Arvestades seda, et mina tellisin teise roana ka pannkoogid, siis vist nende salenejate nimistusse ei kuulu… kui nüüd veidi nelja visata.

Foto: Stanislav Moshkov

Pannkoogid vürtsikate köögiviljade ja peekoniga tundusid nii omapärased, et lausa oli vaja neid proovida. Ja tõesti – maitsed sulasid imehästi kokku ning see on kindlasti toit, mida meeleldi veel sööks. Kana, kukeseene ja suitsujuustu pannkoogid seevastu olid natuke klassikalisemad, kuid ülimalt maitsvad. Muide, eriti oluline on mainida seda, kuidas toidud serveeritud olid – stiilselt ja restoranivääriliselt. Ma armastan süüa ka silmadega ning Pann & Kook lubas mul seda teha!

Ahjaa, lapsed… nemad armastasid siinseid pannukaid! Ausalt öeldes ma ei kahelnudki selles, sest nendele tegelastele meeldivad igasugused pannkoogid. Lõikasin mõlema lapse roast väikese tüki ning eriti hea oli kirsi ja tumeda šokolaadiga pannkoogid kookoshelvestega. Kui kõht ei oleks täis, siis oleks neid endalegi tellinud! Kirsi magusus-hapukus sobis suurepäraselt kookoshelvestega, mis andis magusroale omapärase tekstuuri. Võtmeelemendiks oli kindlasti tume šokolaad, mis sidus kogu magusroa tervikuks.

Foto: Stanislav Moshkov

Meie perele jäi igal juhul sellest toredast neljapäevasest pannkoogilõunast väga vahva mälestus. Iga päev võib olla mõnus pühapäeva hommik, kui oled armsate inimestega ja sööd maitsvaid pannkooke!

Restoran Pann & Kook asub Tallinnas T1 Mallis. Tutvu ka kodulehega SIIN!