Bradley Bealil jääb olümpial mängimata.

Foto: AFP/Scanpix
Korvpall
17. juuli 2021, 10:10

USA korvpallikoondist tabasid olümpia eel tõsised tagasilöögid

Tokyo olümpiamängude korvpalliturniiri suurimaid kullasoosikuid USA on sunnitud oma koosseisus tegema muudatusi. Esmalt selgus, et koroonaviirus ei luba Jaapanisse sõita Washington Wizardsi viskemasinal Bradley Bealil, nüüd jagab tagamehe kurba saatust ka Cleveland Cavaliersi vanameister Kevin Love, kellel jääb Tokyos mängimata säärevigastuse tõttu.

Beal oli olnud üks esimesi superstaare, kes olümpiamängudel osalemist kinnitas ning mees rõhutas usutlustes korduvalt, kuidas ta on juba lapsest saadik unistanud maailma suurimal spordipeol osalemisest. Paraku õnnestus tal Las Vegases toimunud treeninglaagri ajal viirus külge saada ja nii peab ta olümpiat televiisorist vaatama.

„Ma tunnen end tema pärast nii kohutavalt,“ tõdes USA koondise peatreener Gregg Popovich. „Ta unistas sellest ja ta mängis laagris suurepäraselt. Väga kahju, et nii läks.“

Ääremängija Kevin Love pidi aga tunnistama, et pole ikkagi täielikult taastunud teda juba pikemat aega vaevanud säärevigastusest. Kuigi ta nentis, et on väga pettunud, siis pidi ka lisama, et midagi pole teha: poole teraga pole mõtet olümpiale minna.

Kevin Love.

Foto: AFP/Scanpix

USA koondise koosseisu on uute meestena lisatud Denver Nuggetsi tsenter JaVale McGee ja San Antonio Spursi ääremängija Keldon Johnson. Arvestades ka seda, et praegu NBA finaalseerias madistavad Phoenix Sunsi äss Devin Booker ja Milwaukee Bukcsi staarid Khris Middleton ja Jrue Holiday liituvad koondisega alles vahetult olümpiamängude eel, siis võib arvata, et napist kokkumängust tõotab kujuneda USA jaoks tõeline kirstunael.

USA kuulub Tokyos ühte alagruppi Prantsusmaa, Iraani ja Tšehhimaaga.